COPIII SUB 16 ANI, FERITI DE PRODUSELE CU CAFEINA – Avertismente pe etichetele bauturilor energizante

0
350
Câte E-uri conțin băuturile energizante comercializate în România?

Etichetele bauturilor energizante vor contine avertismente cu privire la impactul consumului asupra copii-lor, femeilor insarcinate si asupra celor care sunt sensibili la cafeina. Reglementarea va intra in vigoare imediat ce proiectul de lege va fi aprobat de Comisia Europeana.bauturi energizante

Asociatia Britanica pentru Bau-turi Carbogazoase (BSDA) este ini-tia–toarea proiectului de reglementare a etichetelor bauturilor energizante sau care au in compozitie un continut ri-dicat de cafeina.

Specialistii din ca-drul asociatiei au elaborat un cod de bu-ne practici care le cere pro-du-ca–to-rilor sa infor-meze consumatorii su-pli-mentar cu privire la efectele adverse ale acestor bauturi. Vizate sunt, in pri-mul rand, categoriile de risc: co-piii, fe-meile insarcinate si cei ca-re sunt sen-sibili la cafeina. Avertismentul tre-buie pozitionat pe eticheta astfel in-cat sa iasa in evidenta.

De asemenea, este necesar ca aceste sfaturi sa fie mentionate pe web-site-u-ri–le companiilor pro-du-c-a-toa-re sau pe orice alt material de promovare. Co-dul de bune practici ela-borat de en-glezi cere ca bauturile ener-gizante sa nu fie pro-mo-vate in me-diile frec-ventate de mi-nori care nu au impli-nit varsta de 16 ani.

Asociatia Britanica pentru Bau-turi Carbogazoase a elaborat codul de bune practici in conformitate cu Directiva Europeana 2002/67/EC. Aceasta definea produ-sele cu con-tinut ridicat de cafeina ca fiind acele alimente care au in compozitie o can-ti-tate mai mare de 150 mg/l de ca-fei-na.

In acest sens, codul de bune practici le cere producatorilor sa aiba ins-crip-tionata imediat sub denumirea bau-turii mentiunea „continut ridicat de cafeina”. Uniunea Producatorilor de Bauturi din Europa lucreaza la un cod similar care va fi aplicat in toate statele membre UE.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.