Cancerul din alimente

Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american.cancer din alimente

Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum.

Cei doi medici americani, oncologul La Salle Lefall si imunologul Margaret Kripke, au atras atentia ca exista dovezi clare ale efectelor cancerigene pe care mediul le are asupra alimentelor. De asemenea, ei au declarat ca cei mai expusi riscurilor sunt copiii. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Obama au cerut in mod insistent ca acesta sa ia masuri cu privire la toxinele si alte substante cancerigene care se afla in hrana de zi cu zi, in apa si in aer.

Specialistii americani au scris in raport ca nu toate substantele au efecte cancerigene, insa exista foarte multi aditivi alimentari care nu sunt evaluati suficient, dar sunt folositi, fara a se cunoaste bolile pe care le provoaca in timp. Raportul cere schimbarea modului in care se acorda aprobarile pentru utilizarea substantelor chimice in alimente. Autorii, convinsi ca va mai trece timp pana ce lucrurile se vor modifica, le fac consumatorilor cateva recomandari cu privire la modul in care pot evita consumul de produse toxice.

Cei care vor sa manance cat mai sanatos ar trebui sa aleaga fructe si legume crescute fara pesticide si sa le spele foarte bine inainte de consum, ne sfatuiesc medicii americani. De asemenea, este de preferat carnea de la animale crescute in ferme mici, pentru a se evita ingerarea de antibiotice, hormoni de crestere sau alte chimicale folosite in hrana animalelor.

O alta recomandare este sa nu se consume carne procesata, sub forma de mezeluri sau alte produse, iar daca se utilizeaza cuptorul cu microunde, sa se foloseasca recipiente doar de plastic. Medicii mai recomanda consumarea de apa filtrata. Societatea Americana pentru Cancer (ACS) a criticat raportul, spunand ca este exagerat. Medicul Michael Thun, din partea ACS, a declarat ca nu este cazul sa punem pe „umerii” poluarii cauza principala a cancerului. Totusi, ACS a fost de acord ca in productia de alimente sunt folosite foarte multe substante chimice, multe dintre ele neverificate.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *