Pericolul manipulării studiilor de evaluare a ciclului de viață al produselor

Pe măsură ce consumatorii devin tot mai conștienți de problemele de mediu, companiile și guvernele încearcă să determine care sunt cele mai bune rezultate în materie de mediu. Un raport recent, elaborat de Eunomia Research &  Consulting la solicitarea coaliției Break Free From Plastic, atrage atenția asupra faptului că studiile de evaluare a ciclului de…

Citește mai departe

Modelul nordic de ecodesign

Factorul cheie pentru o mai bună reciclare îl reprezintă proiectarea sustenabilă a ambalajelor. În 2017 a fost elaborat un Ghid de design pentru Suedia și Norvegia, iar printre instrumentele de proiectare propuse se numără raportarea la norme (verde, galben, roșu), organismele de certificare RecyClass, lansarea calculatorului național Green Dot Norvegia și proiectele și testele practice….

Citește mai departe

Cadouri Zero Waste pentru primăveri „geroase”

Cadouri din textile reutilizate, create folosind un ac vechi de 100 de ani cu garanţie pe viaţă. Tradiţii străvechi din Munţii Apuseni şi dor de bunici. Visul oricărui român în vremuri geroase.  Sunt botoşei, cioci sau cipici, coloraţi, călduroşi şi croşetaţi de mâinile talentate ale bunicii Elisabeta în Apuseni.  Sunt încălţări de purtat prin casă, ce…

Citește mai departe

Zero Waste Romania se delimiteaza de proiectul “Scoala Zero Waste” finantat de catre Continental Automotive Corporation

Zero Waste Romania se delimiteaza de proiectul “Scoala Zero Waste” finantat de catre Continental Automotive Corporation, unul dintre cei mai mari poluatori din Romania, implicat in poluarea cu emisii toxice rezultate din productia si tratarea termica a anvelopelor. “Zero Deseuri/Zero Waste” este o metodologie formata dintr-un set de solutii care includ sortarea la sursa, colectarea…

Citește mai departe

Ministerul Mediului nu sustine instalatiile de incinerare in Planul National pentru Gestionarea Deseurilor

Valorificarea energetica a deseurilor menajere prin combustie la temperaturi inalte este intens sustinuta de catre industrie ca fiind solutia salvatoare, care poate scapa Romania de deseuri. La o prima analiza pare sa fie o strategie foarte atragatoare, intrucat incineratoarele reduc cantitatea de deseuri depozitata in gropile de gunoi si produc energie. Mirajul dispare treptat odata…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe

Apel pentru economie circulara din partea a peste 30 de ONG-uri din Romania

Peste 30 de de organizatii non-guvernamentale si grupuri de actiune, din Romania si diaspora, au solicitat azi europarlamentarilor romani sa sustina raportul “Eficienta Resurselor: Tranzitia catre Economia Circulara (Resource Efficiency: Moving Towards a Circular Economy)[1] elaborat de Sirpa Pietikainen, Grupul Partidului Popular European (Christian Democrats), care va fi votat maine, 8 iulie, in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii…

Citește mai departe

Televizoare ecologice

Da, exista asa ceva pe lume. Companiile ca Sony, Philips si Samsung s-au gandit sa realizeze televizoare care au un consum redus de energie, de maximum 33%. Pe locul I se afla modelul Philips 42PFL5603D „EcoTV”, alaturi de mai multe produse din gama Philips, ca home theaters, aspiratoareecologice, telefoane mobile si chiar ceainice ecologice, acestea…

Citește mai departe