CE a adoptat o noua regula de economisire a electricitatii, ce va intra in vigoare in doua etape

Comisia Europeana (CE) a adoptat o noua reglementare de imbunatatire a performantei energetice a surselor externe de aprovizionare cu energie, ce va intra in vigoare in doua etape, in 2010 si 2011, si care ar urma sa reduca pierderile de energie si emisiile de dioxid de carbon.
economisirea electricitatii
Economiile de energie de noua TWh care s-ar face ar permite aprovizionarea Lituaniei pe o perioada de un an, ar diminua emisiile anuale de dioxid de carbon cu peste trei milioane de tone si ar micsora pierderile de curent electric ale acestor instalatii cu aproape o treime pana in 2020, potrivit datelor Comisiei.

„Aceasta masura din pachetul ecodesign va determina o imbunatatire semnificativa a performantei energetice a surselor externe de aprovizionare cu energie pe care fiecare le foloseste prin numeroase produse din gospodarii si birouri”, a declarat comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs.

Reglementarea contine cerinte legate atat pentru eficienta activa, cand telefoanele mobile, cele fara fir, notebook-urile sau modemurile sunt deschise, cat si pentru consumul cand aceste aparate sunt in stand-by, ce corespund unor criterii de eficienta recunoscute la nivel international.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *