Televizoare ecologice

0
488

sony-bravia-we5-eco-lcd-tv1.jpgDa, exista asa ceva pe lume. Companiile ca Sony, Philips si Samsung s-au gandit sa realizeze televizoare care au un consum redus de energie, de maximum 33%.

Pe locul I se afla modelul Philips 42PFL5603D „EcoTV”, alaturi de mai multe produse din gama Philips, ca home theaters, aspiratoareecologice, telefoane mobile si chiar ceainice ecologice, acestea din urma parand a fi realizate special pentru britanici. Philips aplica abordarea EcoDesign tuturor produselor din gama Consumer Lifestyle, incepand prin reducerea greutatii produsului,continuand cu realizarea unui ambalaj mai bun si conceperea unui design care sa faciliteze dezasamblarea, in vederea reciclarii. Spre exemplu, in cazul unor produse precum DVDR3600 DVD Recorder, ambalajul a fost redus cu 12%, greutatea a scazut cu 23%, iar impactul total asupra mediului in timpul utilizarii a fost redus cu 36%, comparativ cu impactul mediu al produselor concurente.

Pe locul II se afla Sony WE5 LCD Bravia, care este iluminat cu ajutorul unei lampi fluorescente catodice microtubulare. In plus, este dotat cu un senzor pentru detectarea prezentei, care identifica miscarile din perimetrul apropiat si caldura umana, activand modul economic „picture off”, fara afisarea imaginii, insa cu sonorul pornit, in cazul in care privitorul paraseste camera. Cand senzorul nu detecteaza nicio miscare pentru 30 de minute, televizorul va intra in modul standby. Comutatorul strategic cu care sunt dotate televizoarele din aceasta gama permite deconectarea in totalitate atunci cand aparatul se afla in modul standby. La pornire, televizorul va reveni instantaneu la setarile anterioare. Modul „Idle TV” functioneaza precum screensaver-ul unui PC, deconectand imaginea afisata pentru conservarea energiei, in lipsa activitatii dintr-un anumit interval de timp setat. Acest mod este completat de o functie de hibernare dupa un anumit timp presetat.

Pe locul III se afla Samsung LE 46A750, care are tehnologia deimagine pe 120Hz, mult mai rapid decat televizorul normal (60 Hz) si peste noile televizoare aduse pe piata locala, care au ajuns la 100 Hz. Diferenta se vede la filme de actiune sau jocuri. Rezolutia este full HD si sunt numeroase tehnologii de imbunatatire a imaginii. Aceasta serie aduce, pe langa tehnologii de imagine avansate, si un consum redus de energie, precum si eliminarea substantelor toxice. Certificarea este obtinuta si pentru metoda de productie, care este, de asemenea, mai ecologica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.