Craiova curata

Cele doua saptamani de curatare a intrarilor in oras s-au incheiat. Campania „Craiova curata”, initiata de primarie si Gazeta de Sud, a urmarit sa arate ca atitudinea fiecaruia dintre noi poate face diferenta. Ieri, a fost randul angajatilor GdS sa dea o mana de ajutor la adunarea gunoaielor.

La finalul zilelor petrecute in maracini si buruieni, la marginea drumurilor, sub soarele arzator, oamenii implicati in campania de responsabilizare a celor care arunca gunoaiele dupa bunul plac, incalcand legile scrise si pe cele nescrise, acelea ale bunului-simt, au tras linie si au socotit: Popoveni, Facai, Potelu, iesirea spre Podari, Brestei, strada Eliza Opran, centura de nord. In total, pe rampa de la Mofleni, Eco Sud a primit aproximativ 2.000 de tone de gunoaie, peturi si cutii, moloz si caramizi, betoane si piloni.

Locurile stabilite de angajatii primariei si situate la intrarea in oras au fost incredintate craiovenilor, curate. Au muncit pentru ele elevi, salariati, oameni privati de libertate si doi voluntari.

Ieri, a fost randul angajatilor GdS sa contribuie la curatenia Craiovei. Pe drumul catre Ghercesti, de-a lungul strazii, un mesaj „defila” pe tricourile verzi ale purtatorilor: „Orasul meu nu e cosul tau de gunoi”. Pana la ora 11.00, gramezi de gunoi tronau in marginea drumului, asteptand sa fie ridicate de utilajele Serviciului Public de Salubritate. Cateva sute de metri mai departe, angajatii Ford indesau sticlele, cutiile si carpele gasite in saci mari si galbeni.

Partenerii campaniei „Craiova curata”
„Craiova curata” a fost sustinuta de: Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public Craiova, Regia de Salubritate, compania DELTA 93 ACM, ECO SUD, compania Ford Romania, Inspectoratul Scolar Judetean, Penitenciarul de Maxima Siguranta si Penitenciarul Pelendava Craiova, supermarketul Selgros, McDonald”s Craiova, Golden House si TVS. Acestora li s-au alaturat doi voluntari: Bianca Cretan (15 ani) si un tanar care doreste sa ramana anonim.

De unde am strans gunoiul
Au fost stabilite 15 puncte de strangere a gunoaielor in zonele de intrare in oras. Directorul tehnic al Serviciului Public de Salubritate, Dan Petre, a declarat ca au fost adunate circa 2.000 de tone de gunoaie, in conditiile in care pe rampa de la Mofleni ajung, lunar, 7.000 de tone din toata Craiova. Cele mai murdare locuri au fost in aria Popoveni, pe centura si pe strada Eliza Opran.
Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *