Sfaturi verzi pentru economii

Sfaturi verzi pentru reducerea amprentei de carbon

La prima vedere modul de viata „verde” poate parea complicat, care necesita costuri financiare mari si obligatii incomode, dar viata unei persoane responsabile ecologic nu este atat de plictisitoare cum vi s-ar parea. Dimpotriva, e foarte simpla si nu necesita introducerea „optiunilor suplimentare” in existenta dvs.  Devenind din ce in ce mai constient, veti scapa…

Citește mai departe

Ziua fara carne

Initiativa, promovata la nivel national in Statele Unite ale Americii, si-a castigat cei mai multi adepti in Aspen, Colorado. Statiunea de lux este cea de-a doua casa pentru multe dintre celebritatile hollywoodiene, care prefera inaltimile Muntilor Stancosi pentru a se relaxa. Conflictele dintre acestia si hippiotii veniti in anii 70 pentru experiente halucinogene la 8000…

Citește mai departe

„Joia fara carne” – vezi in ce tara se desfasoara programul si de ce

Pentru multi oameni carnea este un aliment indispensabil al meniului zilnic. Orasul Gent, din Belgia, propune o metoda originala pentru limitarea consumului de carne. In fiecare joi, la restaurantele locale, nu se servesc decat meniuri vegetariene. In doi ani de zile, consumul vegetarian a crescut semnifcativ in orasul belgian Gent. In 2009 a fost lansat…

Citește mai departe

Dieta vegan sau vegetariana? Care e diferenta?

Dietele vegan sau vegetariene par a fi destul de departate de arta culinara traditional romaneasca, cu sarmale grase, mamaliga si untura din belsug. Insa pe masura ce constientizam beneficiile pentru sanatate ale regimului alimentar fara carne, merita sa vedem care sunt diferentele dintre diversele tipuri de diete. 1 noiembrie este Ziua Internationala a Veganilor, adica a…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Produsul zilei: Mix de legume

Amestecul de legume organice Holle constituie o masa hranitoare si sanatoasa pentru bebelusi. Produsul contine morcov, cartofi, spanac, rosii si praz – provenite din culturi ecologice si biodinamice – si apa. Nu are adaos de zahar sau sare, proteine din lapte, agenti de omogenizare, drojdie de bere, ou sau lactoza si este usor asimilabil. Sistemele…

Citește mai departe