Fara carne in lupta cu schimbarile climatice

0
531

Gata cu fripturile de vita, daca vrem sa mai avem o Planeta sanatoasa! Un fost economist la Banca Mondiala si autor, in 2006, al unui raport in care se arata ca mai bine actionam acum, decat mai tarziu, ca sa pastram Pamantul curat si sanatos, avanseaza o noua solutie de salvare a mediului inconjurator. Lordul Nicholas Stern de Brentford spune ca, in lupta pe care am declarat-o schimbarilor climatice, oamenii ar trebui sa devina vegetarieni.fripturi-gratar

Intr-un interviu acordat ziarului britanic The Times, lordul Stern spune: „Carnea inseamna folosire in exces a apei si genereaza o cantitate mare de gaze cu efect de sera. Din cauza carnii, exista o anumita presiune asupra resurselor Pamantului. O dieta vegetariana este mai buna”, a spus lordul Stern, amintind ca emisiile directe de metan ale vacilor si porcilor reprezinta o sursa semnificativa de emisii de gaze cu efect de sera, metanul fiind de 23 de ori mai periculos decat dioxidul de carbon.

Potrivit unor statistici publicate de presa britanica, un locuitor al insulei consuma zilnic 50 de grame de proteine derivate din carne, echivalentul unui piept de pui. Aceasta „doza” este relativ mica pentru o tara dezvoltata, dar este cu aproximativ 25%-50% mai mare decat consumul zilnic recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.