Riscurile consumului de indulcitori artificiali

Despre indulcitorii artificiali s-au scris nenumarate texte, au fost facute studii, insa nelamuriri inca exista. De aceea, vom aduce mai multe lamuriri cu ajutorul medicului specialist. Multe persoane care nu sunt diabetice folosesc indulcitori artificiali in alimentatie, atat in curele de slabire, cat si pentru mentinerea greutatii. La ce riscuri pentru sanatate se expun aceste…

Citește mai departe

Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe

Ce efecte secundare au indulcitorii din alimente?

Indulcitorii artificiali sunt alternative ale zaharului. Acestia au un continut caloric mai redus decat zaharul, dar specialistii in nutritie atentioneaza asupra consumului in exces care poate duce la aparitia efectelor adverse, informeaza „Gandul”. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, spune ca aceste produse au fost create special pentru persoanele cu diferite afectiuni,…

Citește mai departe

Care sunt efectele „amare” produse de indulcitorii artificiali

Neplacerile produse de indulcitori apar atunci cand inlocuim apa cu sucurile light sau mancam un pachet de guma pe zi Calorii putine contra migrene, insomnii sau afectari ale ficatului – acestea sunt cele mai frecvente efecte adverse ale indulcitorilor artificiali, sustin medicii. Indulcitorii sunt alternative ale zaharului, care contin mult mai putine calorii, insa, atunci…

Citește mai departe

„Otrava alba” care ne indulceste

Cercetarile efectuate de-a lungul vremii au demonstrat ca zaharul ne poate distruge organismul. Desi nu avem inca probleme de nutritie la fel de mari ca americanii, si in Romania „drogul alb” din produsele dulci e nelipsit din dieta zilnica. Inca din cele mai vechi timpuri a fost numit „otrava alba”. Zaharul este un aliment foarte…

Citește mai departe

Indulcitorii chimici nu ajuta la slabit

Indulcitorii chimici de sinteza nu fac altceva decat sa puna la loc kilogramele pierdute, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Universitatea Carolina de Nord. Acestia atrag atentia ca cei care consuma substitute de zahar nu vor slabi niciodata. Cercetatorii au hranit niste cobai cu iaurt indulcit cu zaharina, iar pe altii cu…

Citește mai departe