Indulcitorii chimici nu ajuta la slabit

Indulcitorii chimici de sinteza nu fac altceva decat sa puna la loc kilogramele pierdute, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Universitatea Carolina de Nord.
indulcitori artificiali
Acestia atrag atentia ca cei care consuma substitute de zahar nu vor slabi niciodata. Cercetatorii au hranit niste cobai cu iaurt indulcit cu zaharina, iar pe altii cu iaurt cu zahar. Cei carora li s-a dat zaharina s-au ingrasat mult mai mult decat cei care au mancat iaurt indulcit cu zahar. Explicatia cercetatorilor este ca indulcitorii artificiali zapacesc organismul, care confunda zaharul cu acumularea de calorii. Cum zaharina, sucraloza, aspartamul si alti indulcitori chimici nu au calorii, organismul va incerca sa le ia din alte alimente pe care le consumam in timpul zilei.

Doar pe cobai
Toate studiile legate de indulcitorii artificiali si acumularea de greutate au fost realizate pana acum pe cobai si de aceea cercetatorii vor sa demonstreze ca efectele sunt valabile si in cazul oamenilor. Producatorii de indulcitori artificiali cer si ei cu insistenta acest lucru, pentru ca in urma publicarii acestor studii, populatia si-a pierdut increderea in ei.
Totusi, cei care au facut studiul atrag atentia ca zaharul nu este singurul vinovat pentru caloriile din produsele alimentare. Asa incat, chiar daca acesta se inlocuieste cu substante chimice, vor ramane alte ingrediente care ingrasa.
Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *