Proiect european pentru dezvoltarea ariei protejate Padurea Craiului

Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila (CAPDD) Bihor deruleaza in perioada iulie 2012 – august 2014 proiectul „Fundamentarea managmentului in situl Natura 2000 Defileul Crisului Repede – Padurea Craiului”, finantat din bani europeni prin Programul Operational Sectorial de Mediu. Situl Padurea Craiului este cea mai mare arie protejata din judetul Bihor, fiind intins pe…

Citește mai departe

Un oradean vrea sa promoveze Parcul Natural Apuseni, cu sprijinul Discovery Channel

Oradenii pot vota pe site-ul www.clipedeinspiratie.ro un proiect care vizeaza Parcul Natural Apuseni, recomandat de catre Serviciul Judetean Salvamont- Salvaspeo Bihor. Daca proiectul va acumula cele mai multe puncte va fi finantat cu 3.000 de euro de catre Discovery Channel. Pentru a se asigura ca Parcul National Apuseni va beneficia de un material de promovare…

Citește mai departe

Parcul National Apuseni devine pasune

Una dintre cele mai valoroase zone naturale din Muntii Apuseni risca sa dispara din cauza intereselor de partid si de afaceri. Desi oamenii de stiinta au cerut infiintarea unui parc national in aceasta zona inca din perioada interbelica, in acte rezervatia a aparut abia in 2004. La nici cinci ani distanta, din cauza unor primari…

Citește mai departe

    Zeci de pesteri din Parcul National Apuseni vor fi amenajate si promovate in scop turistic

    Peste 35 de pesteri din Parcul National Apuseni, printre care Cetatile Ponorului, Piatra Altarului si Ghetarul de la Focul Viu, vor fi amenajate si promovate turistic, in cadrul unui proiect al Centrului de Initiativa pentru Mediu Cluj-Napoca, in colaborare cu Administratia Parcului Natural Apuseni. Proiectul presupune elaborarea unui plan de interventii in caz de accidente…

    Citește mai departe

    Autoritati nepasatoare – Se degradeaza pesterile

    Pesterile din Muntii Apuseni se degradeaza incet, dar sigur. Le pun in pericol nepasarea autoritatilor, birocratia si lipsa banilor. La sfarsitul lunii septembrie a avut loc la Baru Mare, judetul Hunedoara, editia XXXVI-a a Congresului National de Speologie, organizat de Fede-ratia Romana de Speologie, in parteneriat cu Administratia Parcului Gradistea Muncelului – Cioclovina. La Congres…

    Citește mai departe