Un oradean vrea sa promoveze Parcul Natural Apuseni, cu sprijinul Discovery Channel

Frumusetile Parcului Natural Apuseni vor fi prezentate intr-un material de promovare

Oradenii pot vota pe site-ul www.clipedeinspiratie.ro un proiect care vizeaza Parcul Natural Apuseni, recomandat de catre Serviciul Judetean Salvamont- Salvaspeo Bihor. Daca proiectul va acumula cele mai multe puncte va fi finantat cu 3.000 de euro de catre Discovery Channel.

Pentru a se asigura ca Parcul National Apuseni va beneficia de un material de promovare realizat cu sprijinul Discovery Channel, oradenii trebuie sa acceseze http://clipedeinspiratie.ro/2010/12/01/lets-shoot-the-apuseni-mountains/ si sa voteze proiectul oradeanului Maxim Thomas. Potrivit informatiilor transmise de catre Salvamont-Salvaspeo, Maxim Thomas este un pasionat de munte, pesteri, schi si a insotit de mai multe ori echipele Salvamont sau ale CS Cristal „capturand” cu pricepere si arta imagini foto si video. „Exista ocazia ca un film despre zona noastra montana sa fie realizat chiar de catre unul dintre noi, care ii cunoaste aproape toate frumusetile, misterele si mai ales durerile”, a transmis Adi Marin, vicepresedinte Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Pe site-ul concursului Maxim Thomas scrie ca, fiind din Oradea, s-a invartit mult prin Parcul natural Apuseni, o zona plina de rezervatii naturale, singurele din tara in care accesul nu este interzis. „Ce incerc eu sa fac este sa realizez un material promo de lungimea unui scurt-metraj, material ce va folosi atat in aducerea la cunostinta a iubitorilor de munte straini, ca sa vina si sa sprijine aceste spatii, dar in special pentru strangerea de fonduri, fonduri ce vor fi de folos in salvarea Parcului si al rezervatiilor acestuia”, scrie oradeanul.

Frumuseti neapreciate

Filmul vrea sa prezinte frumusestea acestor spatii, spatii atat exterioare (Cetatiile Ponorului, Cheile Galbenei, Cetatiile Radesei, Cheile Somesului Cald, Poiana Glavoi, Poiana Ponor, etc.) cat si spatile ce sunt ascunse sub picioarele noastre (Pestera Cetatile Ponorului, Ghetarul de la Barsa, Focul Viu, Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Piatra Altarului etc.). Printre toate aceste imagini ce iti taie rasuflarea, se vor ascunde imagini negre, in care spatile sunt distruse incet de mana celor fara de respect. „Deasemenea o alta problema pe care vreau sa pun accentul este defrisarea, ce are loc intr-o veselie si care lasa locul complet gol si lipsist de viata. Defrisare intr-un Parc Natural?! Un lucru de neacceptat si care daca-l lasam trecut cu vederea va face sa treaca in cativa ani tot spectacolul naturii mentionat mai sus”, atrage atentia Maxim Thomas.

Ambitii vechi

„Acest proiect il am in vedere de cativa ani, iar acuma ca sunt student terminal la Facultatea de Teatru si TV, sectia Cinematografie, Fotografie, Media; in urma altor materiale realizate cu succes, am incredere in mine, ca pot sa realizez un material captivant pentru toate varstele si categorii sociale, material ce va ajuta la promovarea si salvare Parcului Natural Apuseni”, mai scrie oradeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *