Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu - pericol pentru sanatate, verde - numai bun de mancat

Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat

Produsele alimentare din majoritatea supermarketurilor britanice sunt supuse unei etichetari care respecta cele trei culori ale semaforului – verde, galben, rosu – in functie de cat de bune sunt pentru sanatate. Potrivit Agentiei britanice pentru Securitate Alimentara (FSA), cand cumparatorul vede eticheta rosie, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa-l aleaga. Daca este…

Citește mai departe

Trucuri alimentare care-ti taie pofta de mancare

Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne „convinge” sa mancam mai mult. Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza rapid senzatia de satietate si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp, informeaza gandul.info….

Citește mai departe

Uleiul de masline regenereaza pielea

Persoanelor cu ten uscat li se recomanda cremele pe baza de ulei de masline, pentru ca acesta ajuta la hidratare si mentine pielea elastica Uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, si in special pielii, dupa cum afirma specialistii in cosmetica. Potrivit acestora, uleiul de masline curata si inmoaie pielea, o hidrateaza si…

Citește mai departe

Din secretele uleiului de masline

Singurul ulei care poate fi consumat fara sa necesite rafinari, uleiul de masline isi pune in valoare calitatile daca tinem cont de cateva aspecte. Aproximativ cinci kilograme de masline sunt necesare pentru a obtine un litru de ulei. Este singurul ulei care se poate consuma exact in forma care se obtine prin zdrobirea si prin…

Citește mai departe

Cruciatii antigrasimi propun interzicerea untului

De pe lunga lista a „dusmanilor” infiltrati in alimentatie, britanicii pregatesc o ofensiva apriga impotriva untului. „Interziceti untul ca sa salvati mii de vieti” este mesajul lansat de cardiologii din Regatul Unit. Daca pasii de la intentie la practica ar fi putini si mari, dulciurile, grasimile saturate, bauturile carbogazoase si produsele de tip fast-food ar…

Citește mai departe

Interzicerea untului in alimentatie ar putea salva mii de vieti

Untul ar trebui interzis in alimentatie pentru a proteja sanatatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar sustine ca aceasta masura radicala ar putea salva vietile a mii de tineri adulti, protejandu-i de infarcte si de blocaje arteriale. Avertizand asupra pericolelor pentru sanatate generate de consumul de…

Citește mai departe

Alimente care te fac sa pari tanar

Nu doar tratamentele cosmetice si cele chirurgicale sunt utile in sfidarea varstei. Poate mai important decat acestea sunt acei factori interni, astfel incat intotdeauna o persoana sanatoasa este frumoasa si slaba. Acea veche idee cum ca frumusetea vine din interior este adevarata daca ne gandim ca orice element constitutiv al corpului nostru (inclusiv parul, pielea…

Citește mai departe

Beneficiile acizilor grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6

Motto:„Cunoasterea este antidotul temerii” Ralph Waldo Emerson Acizii grasi sunt acizii organici care intra in constitutia lipidelor (grasimilor) si determina proprietatile si deosebirile dintre proprietatile lipidelor in organism. Acizii grasi polinesaturati sunt acizii organici cu rol foarte important in organism, dar care nu pot fi produsi de catre acesta, ci sunt sintetizati numai de plante….

Citește mai departe

Uleiul de masline ajuta fierea

Fierea sau bila este un lichid galben-verzui, secretat de ficat. Sunt situatii in care apar anumite disfunctionalitati manifestate prin lipsa poftei de mancare, stari de voma sau dureri abdominale. Cele mai predispuse imbolnavirii sunt, de regula, femeile trecute de 50 de ani, supraponderale sau, dimpotriva, care au slabit brusc, precum si cele care au diabet…

Citește mai departe

Unde gasim alimente ecologice

La noi, piata produselor ecologice nu este inca formata. In Romania exista aproximativ 10 magazine specializate in vanzarea de produse bio.Romanii care au copii si cei trecuti de tinerete sunt cei mai fideli consumatori de produse organice. Cu o cifra de afaceri de 4,6 miliarde de euro in 2006, Germania este prima piata bio din…

Citește mai departe

Urmand o dieta „mediteraneana”, reducem riscul de aparitie a depresiei

Cel putin asa arata un studiu intreprins recent de catre departamentul de Medicina Preventiva si Sanatate Publica al Universitatii din Navarra, Spania. In urma acestuia, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o dieta sanatoasa, bazata preponderent pe legume si fructe, este benefica nu numai asupra sanatatii fizice, dar si asupra celei psihice, riscul de aparitie…

Citește mai departe

Uleiul de masline, benefic impotriva maladiei Alzheimer

Un anumit antioxidant prezent in uleiul de masline poate incetini distrugerile care apar in creier si care conduc la declansarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Toxicology and Applied Pharmacology, citat de express.co.uk. Cercetatorii considera ca acest antioxidant, care ofera uleiului de masline un gust picant, va fi ingredientul principal in medicamentele care…

Citește mai departe

Pestele si uleiul de masline iti intaresc inima

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces in lume, iar la nivelul Uniunii Europene femeile sunt cele mai afectate Alimente obisnuite te pot ajuta sa ai o inima sanatoasa. Cea mai eficienta dieta pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este cea mediteraneana, spun medicii. Specialistii adauga ca acest tip de alimentatie este bogata in acizi grasi esentiali…

Citește mai departe

Pentru tensiune folositi ulei de masline!

Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Maladia este unul din principalii factori de risc pentru infarctul miocardic si afecteaza vederea, vasele de sange, rinichii. Libertatea iti vine in ajutor si iti prezinta tot ce trebuie sa stii pentru a…

Citește mai departe

Imbogatirea nutritiva a produselor alimentare

Procesele de industrializare ale productiei de alimente din ultimele decenii au condus invariabil la saracirea acestora de principii nutritive, mai ales cele cu rol biocatalitic. In acceptiunea oamenilor de stiinta, imbunatatirea valorii nutritive a produselor alimentare presupune fie restabilirea concentratiei naturale a componentelor, fie suplimentarea cu nutrienti peste concentratia naturala a produsului respectiv, fie imbogatirea…

Citește mai departe

Produsul zilei – Ulei vegetal de galbenele

Uleiul vegetal de galbenele Florame este un produs cosmetic bio recomandat ingrijirii pielii delicate, dar si a celei uscate si iritate. Acest ulei a fost obtinut prin macerarea florilor proaspete de galbenele in ulei vegetal de masline. Ingredientele folosite – galbenelele si uleiul de masline – provin din agricultura ecologica. Produsul poate fi aplicat atit…

Citește mai departe