Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Lucia Varga: Vom incepe un program de creare a unor perdele forestiere pe langa autostrazi si drumuri
Lucia Varga: Vom incepe un program de creare a unor perdele forestiere pe langa autostrazi si drumuri

Autostrazile si drumurile nationale vor fi marginite de perdele forestiere in baza unui program national ce va incepe in primavara acestui an si care prevede, intr-o prima etapa, plantari de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat sambata, la Deva, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga.

‘La nivel national sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor nationale si judetene. In prima etapa a fost aprobat Programul national de realizare a perdelelor forestiere a autostrazilor si drumurilor nationale pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem intocmite studiile de fezabilitate si avem fondurile necesare’, a afirmat Lucia Varga.

Sumele alocate pentru acest an se ridica la 30 de milioane de lei, urmand ca finantarile sa continue pe parcursul derularii programului.
Ministrul a mai spus ca programul va include in etapa a doua plantarea de perdele forestiere si de-a lungul drumurilor judetene.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a declarat ca programul este binevenit pentru autoritatile locale, in conditiile in care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operatiunile de deszapezire a drumurilor.

‘Cu aceste perdele forestiere care se fac pe marginea drumurilor vom avea un ajutor enorm. Nu vom mai folosi atat de multi bani la deszapeziri’, a spus presedintele CJ Hunedoara.

In ceea ce priveste judetul Hunedoara, primele drumuri pe langa care vor fi plantate perdele forestiere sunt DN 7 si DN 68A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here