Mancarea din conserva duce la aparitia infertilitatii

Analizele de laborator au aratat ca bisphenolul, substanta chimica emanata de conserve, se gaseste in 92 la suta dintre alimentele la borcanconserve

Alimentele conservate ne pun sanatatea in pericol, din cauza continutului ridicat de sare, conservanti si coloranti, atrag atentia medicii nutritionisti. Specialistii de la National Workgroup for Safe Markets din Statele Unite ale Americii sustin ca o mare parte dintre alimentele la borcan au un continut ridicat de bisphenol, substanta chimica emanata de conserve, extrem de periculos pentru femeile insarcinate si copii, relateaza EmaxHealth. com.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au rugat un grup de voluntari de pe intregul teritoriul al SUA sa puna la dispozitie conservele pe care le aveau in camara, indiferent ca era vorba despre fructe, legume, peste, supa sau racoritoare la cutie. Cercetatorii au luat mostre si din magazinele locale. Astfel, analizele de laborator au aratat ca bisphenolul se regaseste chiar si in continutul a 92 la suta dintre alimentele conservate.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca fasolea verde de la conserva a fost cel mai contaminat aliment.

Specialistii americani subliniaza ca aceasta substanta se regaseste si in cutiile de bauturi racoritoare, indiferent daca este vorba de versiunea clasica sau cea dietetica.Substanta chimica identificata in recipiente nu are nimic de-a face cu timpul care a trecut intre cumpararea conservei si deschiderea acesteia, ceea ce inseamna ca produsele sunt contaminate inca din procesul de productie, subliniaza expertii. Printre efectele adverse mentionate de oamenii de stiinta se numara diminuarea cantitatii de sperma, aparitia riscului de avort spontan, moartea celulelor placentei, infertilitatea, boli de inima, diabet si chiar modificari in dezvoltarea sistemului nervos.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *