Mai putini baieti nascuti dupa 9/11

0
284

Stresul cauzat de atentatele de la 11 septembrie 2001 a dus, in Statele Unite, la o rata crescuta a decesului intrauterin la fatul de sex masculin, spun cercetatorii americani.mai putini baieti

Un studiu realizat de BuiMed Central Hournal si citat de BBC a descoperit ca, in septembrie 2001, numarul copiilor de sex masculin care au murit prematur, dupa cea de-a 20- saptamana de sarcina, „a fost cu 12% mai mare decat intr-un septembrie normal”. De asemenea, datele arata ca foarte putini baietei s-au nascut in primele trei-patru luni de dupa atentate.

Cercetarea condusa de Universitatea din California vine in sprijinul teoriei de „communal bereavement”, care se refera la o stare de insatisfactie mentala acuta generata de evenimente nationale majore tragice, precum cel de la 11 septembrie din Statele Unite, chiar daca persoanele care sufera de efectele acestor evenimente nu au nicio legatura cu cei care au murit sau au fost implicati in tragedie.

Potrivit autorilor cercetarii, care au folosit in formularea concluziilor date colectate din mai multe studii efectuate in perioada 1996-2002, cele mai expuse la aceste efecte sunt femeile insarcinate. Astfel, s-a constatat ca media deceselor premature era de 995 in cazul fatului de sex masculin si de 871 la cel de sex feminin, cifre care au crescut, la baieti, in septembrie 2001, cu 12%.

Doctorul Tim Bruckner, conducatorul echipei de specialisti care au realizat studiul, afirma ca numarul sarcinilor pierdute in Statele Unite in perioada septembrie 2001 a fost mult mai mare fata de cel raportat de catre autoritati.

In urma atentatelor de pe 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, si-au pierdut viata aproximativ 3.000 de persoane.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.