Leii de la Zoo Oradea transferati in Marea Britanie au facut primii pasi pe iarba

0
433

13 lei care au fost transferati de la o gradina zoologica din Oradea intr-un parc natural din Marea Britanie, in luna februarie, au facut luni primii pasi in noul lor tarc, relateaza BBC.leii de la Oradea

Dupa trei luni de carantina, leii au putut iesi. Pentru multi dintrei ei, a fost prima data pe iarba.

In Romania, pana la cinci animale erau tinute in tarcuri de trei metri patrati, iar pe jos aveau ciment.

„Am fost foarte emotionata sa vad primii lor pasi pe pamant – au trait toata viata pe ciment”, a declarat directoarea gradinii zoologice din Oradea. Si directorul parcului natural Yorkshire, Cheryl Williams, a declarat ca este „coplesitor” sa vezi cat de curiosi si relaxati sunt leii in noua lor casa. „Au trait pe ciment tare, gol, fara prea mult adapost la temperaturi care variau de la minus 20 la plus 36 de grade Celsius”, a adaugat ea.

„Deci sa ii vad avand spatiu – au stanci pe care sa se urce – este probabil cea mai mare distanta pe care au parcurs-o in linie dreapta acesti lei. Pentru prima data, vor putrea sa fuga cat pot de repede”, a precizat ea.

In vara anului 2009, parcul natural Yorkshire a strans 150.000 de lire sterline, necesare pentru a aduce leii in Marea Britanie.

O operatiune similara a avut loc la sfarsitul lunii decembrie 2009, cand trei lei de la Gradina Zoologica din Oradea au fost dusi in Africa, in Parcul Natural Drakenstein.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.