Masterplanul pentru implementarea turismului durabil in Sud-Vestul si Nord-Vestul Dunarii de Jos

    Masterplanul pentru implementarea turismului durabil în Sud-Vestul ?i Nord-Vestul Dun?rii de Jos
    Masterplanul pentru implementarea turismului durabil in Sud-Vestul si Nord-Vestul Dunarii de Jos
    Masterplanul pentru implementarea turismului durabil in Sud-Vestul si Nord-Vestul Dunarii de Jos

    Proiectul „Parteneriatul transfrontalier strategic pentru turism durabil al regiunilor din Sud – Vestul si Nord – Vestul Dunarii de Jos”, implementat in perioada iunie 2013 – decembrie 2014, de catre Asociatia Transfrontaliera E(quilibrum) – Environment (AteE) in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Industrie Electronica si Software-Filiala Oltenia, Asociatia „Parteneriatul Regional pentru Dezvoltare Durabila” – Vidin, Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri 2000- Montana si Fundatia „Perpetuum Mobile” din Pleven s-a incheiat. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa s-a trecut in revista activitatile realizate in acdrul proiectului si s-au tras concluziile constructive rezultate in urma implementarii acestui proiect. Asa cum a tinut sa precizeze Gabrile Vladut, presedintele Asociatiei Romane pentru Industrie Electronica si Software-Filiala Oltenia, acest proiect a avut drept scop influentarea procesului dezvoltarii economice si sociale durabile a zonei din sud-vestul si nord-vestul Dunarii de Jos (judetele Mehedinti, Olt, Dolj – Romania), districtele: Vidin, Vratsa, Montana, Pleven – Bulgaria) prin initiative si actiuni strategice de cooperare ale principalilor actori pentru implementarea turismului durabil.

    Conferinte transfrontaliere

    Despre activitatile proiectului a vorbit Silviu Bratu, responsabil de proiect, subliniind faptul ca activitatile proiectului au cuprins pe de o parte, semnarea unui parteneriat strategic intre toti factorii interesati in promovarea turismului din aria tinta a proiectului, activitati de cercetare-documentare, realizarea de studii de oportunitate.

    Pe de alta parte, proiectul a intocmit un masterplan strategic de actiune pentru implementarea turismului durabil in Sud-Vestul si Nord-Vestul Dunarii de Jos, a organizat conferinte transfrontaliere, a realizat materiale de prezentare profesionale, comunicare si promovare, laboratoare si intalniri de lucru. sesiuni de training privind implementarea turismului durabil.

    Grupurile tinta vizate de proiect sunt reprezentate de autoritati publice locale si regionale, organizatii neguvernamentale si alte organizatii interesate de scopul proiectului, touroperatori, tineri si formatori interesati de turism, promotori si formatori de opinie care isi desfasoara activitatea in zona transfrontaliera ce cuprinde judetele Dolj, Olt, Mehedinti din Romania si districtele Montana, Vidin, Montana si Pleven din Bulgaria.

    Sesiune de training

    Timp de patru zile, in perioada 2-5 decembrie 2014, a avut loc la Craiova o sesiune de training privind implementarea turismului durabil in regiunea vizata de proiect (judetele Dolj, Olt si Mehedinti din Romania si districtele Vidin, Montana, Vrata, Pleven din Bulgaria). La acest eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale si regionale din cele doua tari, touroperatori, reprezentanti ai organizatiilor non guvernamentale din domeniul turismului, ai institutiilor de cultura precum si ai mediului de afaceri implicat in domeniul turismului de pe cele doua maluri ale Dunarii. Principalul subiect abordat a fost legat de posibilitatile si mijloacele de implementare a Masterplanului strategic de actiune pentru implementarea turismului durabil in Sud-Vestul si Nord-Vestul Dunarii de Jos precum si de posibilitatiile de cooperare intre participanti in vederea dezvoltarii unui turism durabil in cele doua tari.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *