Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima.
Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului.

De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa boli cronice grave, in special dupa tuberculoze sau viroze.

Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.

Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral.

Nucile imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare.

Zincul este un mineral cunoscut  pentru imbunatatirea tonului pielii, vindecarea ranilor, lupta cu cancerul si scurtearea duratei unei raceli obisnuite. Cercetatorii au identificat in 2011 un rol crucial al zincului in procesul de formare a memoriei si stabilitatea cognitiva. Pentru prima data, oamenii de stiinta au putut sa identifice zincul  actiune ca nutrient care reglementeaza comunicatiile intre neuroni si hipocampus pentru a imbunatati memoria si capacitatile de invatare. Asigurarea unui aport adecvat de zinc este un pas important spre functionarea optima a creierului si poate preveni declinul cognitiv pe masura ce imbatranim.

In medie, valoarea energetica a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De asemenea, uleiul de nuca, folosit in tratamente externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par. Nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii.

Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa includa in regimul lor alimentar miezul de nuca. Motivul? Pentru ca ingrasa. Intr-adevar are o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar este mult mai usor digerabil decat aceasta. In plus, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului.

Aportul energetic al miejilor de nuca este unul considerabil. Nucile reprezinta totodata un furnizor important de proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C numeroase minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) si fibre.

Stiati ca nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc ceea ce le fac benefice in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere sau curele de intarire ale sistemului imunitar? In unele cazuri insa, pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nuca de catre organism. In aceasta situatie se recomanda combinarea acestui aliment cu unul ce contine vitamina C. Pentru a asigura o mai buna absorbtie a miezului de nuca, il puteti folosi zdrobit.

De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, nucile pot fi folosite si ca remedii naturiste impotriva diabetului. Nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in doze prea mari deoarece va puteti trezi cu spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci sunt mai mult decat suficiente. Nucile ajuta si la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Celor care acuza pierderi de memorie le este recomandata consumarea zilnica a dozei minine permise de miez de nuca.

Mai mult, oamenii de stiinta au demonstrat ca riscul aparitiei bolilor coronariene scade la jumatate prin consumarea a patru portii de miez de nuca in timpul unei saptamani. Acest lucru este posibil gratie acizilor grasi omega 3 continuti de miezul de nuca.

Miezul de nuca are efect laxativ mai ales atunci cand este prajit usor. In medie, valoarea energetica a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De asemenea, uleiul de nuca, folosit in tratamente externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par.

Nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *