Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului.
napolitana cu aditivi
Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza.
De asemenea, contine o cantitate foarte mare de grasimi vegetale hidrogenate (margarina). Acestea sunt uleiuri care au suferit transformari chimice pentru a putea deveni solide. Din cauza acestor procedee devin periculoase pentru sanatatea consumatorilor, afectand in principal inima, circulatia si functiile hepatice. In unele tari, autoritatile au luat decizia de a limita utilizarea grasimilor vegetale hidrogenate sau chiar de a le interzice.

ADITIVI ALIMENTARI
Pe langa aceste ingrediente, napolitana mai are in compozitie si aditivi alimentari care pot pune in pericol sanatatea, mai ales daca sunt consumati in exces. E476, poliricinoleat de poliglicerol, are o doza zilnica admisa de numai 7,5 mg/kg corp, pentru ca la testele pe animale s-a demonstrat ca are efecte hepato si nefro toxice. Difosfatul disodic, E450i, impiedica fixarea si asimilarea calciului in oase, putand induce osteoporoza si/sau depuneri anormale de calciu, osteofite (cioc de papagal), avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Nu este recomandabil consumul unei cantitati mai mari de 70 mg/kg corp de fosfor zilnic din toate sursele alimentare.

SARE ASCUNSA
Din cauza compozitiei, produsul analizat are si o valoare energetica foarte ridicata, 620 kcal pentru 100 de grame de produs. Persoanele supraponderale si obeze trebuie sa consume produsul cu precautie. De asemenea, contine si trei surse ascunse de sodiu din lecitina de sodiu, difosfat disdic, carbonat acid de sodiu si sare iodata (clorura de sodiu). Specialistul nostru ne spune ca este recomandat sa nu depasim 6 g de sare zilnic, pentru a nu pune in pericol sanatatea inimii si a rinichilor.

CONCLUZII
Printre ingredientele napolitanei Joe Bro se numara si alergeni. Persoanele cu alergie la soia, la nuci si cei cu intoleranta la lactoza vor consuma o mica parte de produs pentru a testa reactia organismului. De asemenea, produsul este interzis consumatorilor cu celiachie, din cauza continutului de gluten din faina de grau.
In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca napolitana Joe Bro nu este recomandata copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, hipertensivilor, persoanelor cu afectiuni renale, hepatice, celor cu boli dermatologice (inclusiv celulita), celor cu status proinflamator sistemic, celor cu maladii ale tractusului digestiv, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de cancer, celor cu probleme stomatologice. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de cantitatea de glucide.

Eticheta
Joe Bro lapte. Napolitana cu crema 62,2% de lapte, acoperita cu ciocolata cu lapte 25%. Zahar, grasime vegetala hidrogenata, faina de grau, lapte praf integral 8,8%, unt de cacao, zer praf din lapte, masa de cacao, amidon din porumb, grasime vegetala, lactoza, emulgatori (lecitina din soia E322, poliricinoleat de poliglicerina E476), agent de afanare (carbonat acid de sodiu E500), stabilizator (difosfat disodic E450i), dextroza, sare iodata, arome. Ciocolata cu lapte contine si alte grasimi vegetale, pe langa untul de cacao. Substanta uscata de cacao in ciocolata cu lapte 30% minim. Contine gluten. Poate contine urme de varietati de nuci. Valori nutritionale medii pentru 100 grame: energie 2598 kJ/620 kcal, proteine 6 grame, glucide 72 grame, lipide 34 grame.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *