Ornitologii satmareni ne indeamna sa prevenim ranirea pasarilor

0
99
Ornitologii satmareni ne indeamna sa prevenim ranirea pasarilor
Ornitologii satmareni ne indeamna sa prevenim ranirea pasarilor

In fiecare iarna, ornitologii satmareni se ingrijesc de pasarile de pe meleagurile judetului nostru amplasand hranitoare si asigurandu-se ca au suficienta hrana.

Reprezentantul Sucursalei Satu Mare a Societatii Ornitologice Romane, Fazekas Lorand, face pe aceasta cale apel la oamenii cu suflet bun sa ajute pasarile sa supravietuiasca. “Hranitoare pentru pasari se pot amplasa in balcoane, in curti si gradini. Pasarile au mare nevoie de hrana acum, mai ales ca vremea se va raci. In hranitoare se pot pune seminte uleioase, de floarea soarelui, nuci, seminte de canepa si alimente bogate in grasime, nesarate si neafumate”, informeaza presedintele sucursalei satmarene.

Printre speciile care trec prin gradinile noastre se numara ticleanul, vrabia de camp, pitigoiul mare, vrabia de casa, mierla, pitulicea mica, silvia cu cap negru, caneparul sau sticletele.

Mai multe detalii despre actiunea de prevenire a ranirii pasarilor in anotimpul rece, despre hranitoare ori cuiburi artificiale se pot obtine la numerele de telefon ale Sucursalei Satu Mare a Societatii Ornitologice Romane, 0261.87.73.02 sau 0361.66.27.20 – dupa ora 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here