Paine cu cereale inecate in grasime chimica

Painea toast multicereal are in compozitie cereale care in mod normal ar trebui sa fie benefice organismului. Produsul acesta contine o cantitate atat de mare de grasimi vegetale hidrogenate (margarina), incat acestea nu mai au nici o valoare.
paine cu aditivi
O paine care are ca ingrediente seminte de mei, boabe de soia maruntite, seminte de susan, fulgi de ovaz, faina de secara si faina de malt ar trebui sa fie de calitate. Adaugarea de margarina a inhibat efectele benefice ale acestor cereale. Mai mult, duce la apartia unor maladii grave la nivelul sistemului cardiovascular si al ficatului. Painea contine si sare intr-o cantitate mare. Medicii atrag atentia ca depasirea unei cantitati de 6 g de sare zilnic duce la probleme la nivelul inimii si rinichilor. De asemenea, produsul este colorat cu E150 caramel. Acest aditiv alimentar induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare ADHD, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Din cauza faptului ca painea contine o cantitate atat de mare de margarina, specialistul nu recomanda produsul tututor suferinzilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, batranilor. De asemenea, produsul analizat nu este recomandat nici supraponderalilor si obezilor.

Eticheta
Dobre si fiii. Paine toast multicereal. Faina alba de grau, apa, drojdie, grasimi vegetale hidrogenate, sare iodata, seminte de mei, boabe de soia maruntite, seminte de susan, fulgi de ovaz, faina de secara, faina de malt, gluten vital de grau, zahar caramelizat E150, emulsificatori: E471 – mono si digliceride ale acizilor grasi, E472e – esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi, E481 – steraroil-2-lactilat de sodiu, antioxidant acid ascorbic – E300, conservanti acid sorbic – E200, propionat de calciu – E282. Continut minim de seminte 8%.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *