Patru institutii publice din Alba Iulia vor beneficia de energie alternativa

Energia solara, energia viitorului in aer, pe apa si pe uscat
Patru institutii publice din Alba Iulia vor beneficia de energie alternativa

Primaria si Consiliul Local deruleaza, incepand cu data de 2 decembrie 2009, proiectul Asigurarea sustenabilitatii energetice din surse alternative, la urmatoarele institutii publice din Municipiul ALBA Iulia: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Caminul pentru Persoane Varstnice, Centrul de Zi pentru Varstnici, Directia Programe din subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia.

Obiectivele specifice ale proiectului se refera la asigurarea in 21 de luni a sustenabilitatii energetice a patru institutii publice subordonate Municipiului Alba Iulia – Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Caminul pentru Persoane Varstnice, Centrul de Zi pentru Varstnici, Directia Programe, prin productia de energie electrica utilizand potentialul solar local captiv ca urmare a montarii, operationalizarii si interconectarii cu Sistemul Energetic National a peste 1.700 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalata cumulata de 257 kW, precum si reducerea emisiilor de CO2 in municipiul Alba Iulia cu peste 165 tone pe an.
Sustinerea financiara a initiativei este asigurata de catre Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei – Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Directia Generala Energie, Petrol si Gaze – Organismul Intermediar pentru Energie. Instrumentul de finantare pentru proiect este constituit prin intermediul PROGRAMULUI OPERATIONAL SECTORIAL Cresterea competitivitatii economice. AXA PRIORITARA 4 Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice. DOMENIUL DE INTERVENTIE 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi. OPERATIUNEA Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie.
Valoarea totala a bugetului de proiect este de 8.868.552,43 lei (inclusiv TVA), din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 6.185.629,00 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *