Cat de grava este poluarea de la Moldomin din Clisura Dunarii

  0
  549
  Cat de grava este poluarea de la Moldomin din Clisura Dunarii
  Cat de grava este poluarea de la Moldomin din Clisura Dunarii

  Pana la primirea fondurilor pentru ecologizarea iazului, locuitorii zonei trebuie sa suporte zilnic calvarul poluarii cu steril, in timp ce Garda de Mediu da amenzi. Voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera raman principalii dusmani ai poluarii fluviului si in acest an.

  „In aceasta perioada cea mai afectata de poluare este localitatea Coronini, care este situata la o distanta de aproximativ 3,5 kilometri de iaz si unde in data de 8 aprilie vizibilitatea era redusa sub 10 metri, inclusiv pe portiunea de drum national intre Moldova Noua si Coronini”, a spus consilierul pentru relatii publice al CEC Nera, Doina Margineanu. ONG-ul monitorizeaza de cinci ani nivelul poluarii din Clisura, printr-un proiect finantat de UE.
  Voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera raman principalii dusmani ai poluarii fluviului si in acest an. Tinerii adunati in jurul lui Cornel Popovici Sturza au inceput la mijlocul lunii decembrie a anului trecut proiectul „Poluarea cu deseuri miniere pe Dunare, realitate si in acelasi timp bomba mediatica”. Proiectul este destinat reducerii poluarii cu deseurile miniere pe care vantul le aduce din Moldova Noua, Pojejena si de pe teritoriul comunelor Veliko Gradiste si Bela Crkva din Serbia.

  Finantare UE
  Consilierul pentru relatii publice din cadrul asociatiei, Doina Margineanu, a spus ca eforturile echipelor din Romania sunt impartasite de colegi de peste granita, din Serbia, dar si de autoritati locale. Pentru toate activitatile antipoluare exista o finantare din partea Uniunii Europene de peste 50.000 de euro. Diferenta o acopera Guvernul Romaniei si Asociatia GEC Nera.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.