Pisica moarta de la Moldomin
Pisica moarta de la Moldomin
Pisica moarta de la Moldomin
Pisica moarta de la Moldomin

Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, considera ca de la Bucuresti s-a facut tot ce se putea face.

Aflata la Resita, Rovana Plumb a participat la o conferinta de presa pe teme ce tin de Ministerul Muncii pe care il conduce. Totusi, pentru ca a condus si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb a fost de acord sa comenteze si situatia in care iazul Tausani a dus Romania in judecata cu Comisia Europeana.

„Am vorbit cu colegul de la Ministerul Economiei si Compania de mine care are in gestiune si Moldova Noua (si care se afla sub autoritatea Conversmin – si implicit sub autoritatea Ministerului Economiei) sa poata sa ia rapid masuri astfel incat sa rezolvam problema si situatia din zona. Noi ce am putut sa facem de la Mediu am ajutat prin Fondul de Mediu pentru niste masuri rapide. Dar nu pentru ca suntem in infringement, ci pentru ca acolo, in zona, oamenii au nevoie de aer curat“, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Va reamintim ca poluarile „accidentale“ au loc din 2006, de la sistarea activitatii de depunere pe iazuri si ca, initial, autoritatile europene au trimis atentionari referitor la situatia de la Moldomin anul trecut si pe parcursul acestui an. Garda Nationala de Mediu (aflata in subordinea Ministerului Mediului) a amendat inutil in repetate randuri Moldominul (aflat in subordinea Ministerului Economiei) pentru poluarile „accidentale“. Dar… nu pentru ca suntem in infringement sau in campanie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here