„Plantam fapte bune in Romania” , actiuni reusite in Arges, Prahova si Mures

„Plantam fapte bune in Romania” , actiuni reusite in Arges, Prahova si Mures

„Plantam fapte bune in Romania” , actiuni reusite in Arges, Prahova si Mures

„Plantam fapte bune in Romania” a continuat actiunile programate pentru aceasta primavara. Pe 5 aprilie, echipele de voluntari au completat cu puieti zonele impadurite in anii precedenti, din judetele Arges, Prahova si Mures.

Vineri si sambata (4, respectiv 5 aprilie), 534 de voluntari Plantam fapte bune in Romania au completat micile paduri din judetele Arges, Mures si Prahova. Cei 8000 de puiesi de stejari, frasini si paltini au fost plantati in padurile realizate in anii precedenti in localitatile Tigveni – jud. Arges (au fost realizate completari prin plantarea a 1500 de stejari), Breaza – jud. Prahova (unde s-au plantat 1500 de puieti de frasin) si Taureni – jud. Mures (unde au fost realizate completari la  padurea plantata in trecut cu 5.000 de puieti de stejar si paltin).

Multumim tuturor colegilor nostri, Consiliilor Locale Breaza, Tigveni si Taureni, asociatiilor: Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team, Organizatia Studentilor Silvicultori SLVA, companilor: UniCredit Tiriac Bank, TIMAC Agro Romania, Inmedio.ro, Eurolines Romania, Coca-Cola, MEGA-IMAGE, U.S.A.M.V.-Bucuresti, Alistar Security, Zenith Romania si voluntarilor care au venit in nume propriu.

Urmeaza ultima plantare de primavara. Sambata, 12 aprilie, va asteptam in Constanta -localitatea Pestera- si Iasi -localitatea Baltati. Inscrieri pe adresa:voluntar@plantamfaptebune.ro

 


Padurile plantate vor stabiliza terenurile, vor avea valoare peisagistica pentru comunitatile locale, cat si pentru turistii care merg in aceste zone. Alaturi de echipa Plantam fapte bune in Romania aceste actiuni sunt sprijinite de  voluntari din Asociatia Pathos, Asociatia GEEA, studenti ai Facultatii de Silvicultura Brasov si ai Universitatii de Studii Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, institutii precum: Consiliul Local Tigveni (jud. Arges), Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice Pitesti, Consiliul Judetean Mures, Institutia Prefectului judetul Mures, Consiliul local si Primaria comunei Taureni, Directia Silvica Mures, Penitenciarul Targu-Mures, Primaria orasului Breaza. Din mediul privat ni s-au alaturat voluntari din companiile Unicredit Tiriac Bank, Renania, Transair, Promenada Mall Mures, ZENITH Media, ALISTAR SECURITY, EUROLINES, LS TRAVEL, Timac Agro Romania, Coca-Cola HBC Romania sau Mega Image.

 „4 si 5 aprilie au fost o surpriza placuta pentru noi. In ciuda prognozelor meteo, voluntarii inscrisi la impaduririle din Arges, Mures si Prahova au venit in numar foarte mare si au plantat toti copaceii pe care ni i-am planificat. Au fost doua zile excelente in fiecare judet. Ramane sa ne pregatim de ultimele actiuni pe sezonul acesta. Suntem siguri ca vor fi la fel de reusite” a declarat Liana Buzea, fondatorul Plantam fapte bune in Romania”.

Cei care doresc sa se alature actiunilor Plantam fapte bune in Romania din 2014, o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa:voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania si-a propus ca, in 2014, sa  impadureasca  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Actiunile de primavara vor cuprinde actiuni in judetele Arges, Iasi, Mures, Prahova, Salaj si Satu Mare. In perioada verii, vor fi ingrijite toate plantatiile din cadrul proiectului, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni, iar in toamna vor continua completarile plantatiilor vechi cat si pornirea unor obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.10 Apr 2014 - Sursa: Romania PozitivaArticole recente:
Alimentatie
meteosensibilitatea1
29 octombrie 2016
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Stop Abandonului
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016