„Plantam fapte bune in Romania” – ingrijirile de vara

„Plantam fapte bune in Romania” – ingrijirile de vara

„Plantam fapte bune in Romania” – ingrijirile de vara

„Plantam fapte bune in Romania” a deschis sezonul ingrijirilor de vara pentru plantatiile realizate in primavara lui 2014, dar si in anii precenti. Se au in vedere padurile din aproximativ 7 judete in care echipa de voluntari actioneaza constant.

Prima padure ingrijita a fost cea din localitatea Armasesti, judetul Ialomita. Puietii au fost eliberati de ierburi, cu sprijinul persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Slobozia, care au desfasurat o zi de voluntariat.

In data de 31 mai sunt asteptati voluntari in localitatea Taureni, din judetul Mures. Doritorii se pot alatura actiunii de sambata, de la Taureni, inscriindu-se la adresa http://tiny.cc/plantamfaptebune. 200 de voluntari au raspuns pozitiv la indemnul adresat de „Plantam fapte bune in Romania, in primavara acestui an. Bilantul plantarilor locale este de 5.000 de puieti.

Actiunile de vara vor continua in 18-20 iunie in judetul Arges, localitatea Tigveni, unde vor fi asteptati voluntari la ingrjirea plantatiilor, cat si in data de 2 august in judetul Iasi, ambele ingrijiri avand sprijinul detinutilor din penitenciarele judetene. Mai mult, se au in vedere activitati similare si in Constanta si Salaj.

Multumim tuturor colegilor nostri, partenerilor institutionali precum Consiliile Locale, Jandarmeria Romana, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Directiile Silvice Iasi si Mures, ONG-urilor Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team Prahova, GEEA Arges, Organizatia Studentilor Silvicultori SILVA Brasov, companiilor: Alistar Security, Brenntag Romania, Coca-Cola, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, FAN Courier, HOLCIM, Immochan, InMedio, MEGA-IMAGE, TIMAC Agro Romania UniCredit Tiriac Bank, U.S.A.M.V.-Bucuresti si Zenith Romania cat si tuturor persoanelor care au participat in nume propriu.

Va reamintim ca „Plantam fapte bune in Romania” s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari in primavara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantati 54.500 de copacei in 6 judete (AG, CT, IS, MS, PH si SM). Actiunile au vizat terenuri cu risc de alunecare, care au alunecat sau agricole degradate.

Celor care isi doresc sa participe la actiunile „Plantam fapte bune in Romania” o pot face in toamna, cand sunt programate noi plantari. Adresa la care sunt asteptati voluntarii este   voluntar@plantamfaptebune.ro .


La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus ca, in 2014, sa  impadureasca  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Actiunile de vara vor cuprinde activitati de prasila (indepartarea buruienilor din jurul copaceilor si mobilizarea solului), erbicidare si fertilizare. Acestea vor fi realizate in toate localitatile din cele 10 judete angrenate in initiativa. In toamna vom completa plantatiile si vom porni obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.

Despre „Plantam fapte bune in Romania”

„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 – 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 236.700 de copacei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara.

Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.

Persoane de contact:

Liana Buzea, Coordonator national, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, +40 721 623 524

Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro .29 Mai 2014 - Sursa: Ziarul de MediuArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016