„Plantam fapte bune in Romania” – ingrijirile de vara

  0
  440
  „Plant?m fapte bune în România” – îngrijirile de var?
  „Plantăm fapte bune în România” – îngrijirile de vară
  „Plantam fapte bune in Romania” – ingrijirile de vara
  „Plantam fapte bune in Romania” – ingrijirile de vara

  „Plantam fapte bune in Romania” a deschis sezonul ingrijirilor de vara pentru plantatiile realizate in primavara lui 2014, dar si in anii precenti. Se au in vedere padurile din aproximativ 7 judete in care echipa de voluntari actioneaza constant.

  Prima padure ingrijita a fost cea din localitatea Armasesti, judetul Ialomita. Puietii au fost eliberati de ierburi, cu sprijinul persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Slobozia, care au desfasurat o zi de voluntariat.

  In data de 31 mai sunt asteptati voluntari in localitatea Taureni, din judetul Mures. Doritorii se pot alatura actiunii de sambata, de la Taureni, inscriindu-se la adresa http://tiny.cc/plantamfaptebune. 200 de voluntari au raspuns pozitiv la indemnul adresat de „Plantam fapte bune in Romania, in primavara acestui an. Bilantul plantarilor locale este de 5.000 de puieti.

  Actiunile de vara vor continua in 18-20 iunie in judetul Arges, localitatea Tigveni, unde vor fi asteptati voluntari la ingrjirea plantatiilor, cat si in data de 2 august in judetul Iasi, ambele ingrijiri avand sprijinul detinutilor din penitenciarele judetene. Mai mult, se au in vedere activitati similare si in Constanta si Salaj.

  Multumim tuturor colegilor nostri, partenerilor institutionali precum Consiliile Locale, Jandarmeria Romana, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Directiile Silvice Iasi si Mures, ONG-urilor Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team Prahova, GEEA Arges, Organizatia Studentilor Silvicultori SILVA Brasov, companiilor: Alistar Security, Brenntag Romania, Coca-Cola, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, FAN Courier, HOLCIM, Immochan, InMedio, MEGA-IMAGE, TIMAC Agro Romania UniCredit Tiriac Bank, U.S.A.M.V.-Bucuresti si Zenith Romania cat si tuturor persoanelor care au participat in nume propriu.

  Va reamintim ca „Plantam fapte bune in Romania” s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari in primavara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantati 54.500 de copacei in 6 judete (AG, CT, IS, MS, PH si SM). Actiunile au vizat terenuri cu risc de alunecare, care au alunecat sau agricole degradate.

  Celor care isi doresc sa participe la actiunile „Plantam fapte bune in Romania” o pot face in toamna, cand sunt programate noi plantari. Adresa la care sunt asteptati voluntarii este   [email protected] .

  La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus ca, in 2014, sa  impadureasca  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Actiunile de vara vor cuprinde activitati de prasila (indepartarea buruienilor din jurul copaceilor si mobilizarea solului), erbicidare si fertilizare. Acestea vor fi realizate in toate localitatile din cele 10 judete angrenate in initiativa. In toamna vom completa plantatiile si vom porni obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.

  Despre „Plantam fapte bune in Romania”

  „Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 – 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 236.700 de copacei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara.

  Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.

  Persoane de contact:

  Liana Buzea, Coordonator national, e-mail: [email protected], +40 721 623 524

  Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.