OMS:
OMS: "Poluarea, cauză a declanşării cancerului pulmonar"
Poluarea omoara anual doua milioane de oameni
Poluarea omoara anual doua milioane de oameni

Poluarea aerului provoaca anual peste 2 milioane de decese, arata un nou studiu. De asemenea, in fiecare an se inregistreaza aproximativ 470.000 de decese din cauza cresterii cantitatii de ozon provocate de om, se mai arata in cercetare.

Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord estimeaza ca aproximativ 2,1 milioane de persoane mor din cauza poluarii cu particule fine. Aceste particule minuscule pot penetra adanc in plamani si provoaca diferite afectiuni respiratorii si cancer.

„Estimarile noastre arata ca poluarea aerului reprezinta unul dintre cei mai importanti factori de risc de mediu pentru sanatatea umana”, spune Jason West, co-autor al studiului. „Multe dintre aceste decese au loc in Asia de Est si Asia de Sud, unde populatia este numeroasa si poluarea aerului este severa”, a mai spus West.

Studiul publicat in jurnalul Environmental Research Letters arata ca schimbarile climatice ar putea agrava efectele poluarii aerului, insa nu vor duce la o crestere semnificativa a numarului de decese. Cercetatorii estimeaza ca schimbarile climatice au dus, anual, la 1.500 de decese din cauza ozonului si 2.200 de decese din cauza particulelor fine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here