O fundatie din Romania, patronata de Printul Charles al Marii Britanii, vrea sa cumpere aproximativ 100.000 de hectare de padure in tara noastra.

Scopul demersului este acela de a salva habitatul si a creea una dintre cele mai mare rezervatii naturale din Europa, potrivit economica.net.

Fundatia Conservation Carpathia (FCC) functioneaza cu bani proveniti din donatii ale strainilor.

Reprezentantii FCC vor sa cumpere padure romaneasca  cu scopul de a o proteja de taierile masive si exploatarea forestiera, dupa cum relateaza publicatia scotsman.com.
Mai mult, in rezervatia naturala pe care o vor infiinta, strainii vor sa faca „un rai al ursilor si al lupilor”.

„Zona Carpatilor romanesti este printre cele mai salbatice din Europa. Acolo traiesc carnivore mari si bio-diversitatea este grozava. Toate acestea sunt acum amenintate de defrisari si exploatare, astfel ca incercam sa le protejam pentru generatiile urmatoare”, a declarat Christoph Promberger, director executiv FCC, pentru The Scotsman.

FCC s-a implicat in procesul de salvare a padurilor inca din 2013 cand a inceput o ampla campanie de eradicare a taierilor ilegale.

De asemenea, Fundatia a achizitionat deja in jur de 16.000 de hecatre de padure, pentru a le proteja, procesul fiind in desfasurare.

„Este dificil sa cumparam padure in Romania, pe de o parte pentru ca ne ia foarte mult timp sa ii gasim pe proprietari si, pe de alta parte, pentru ca este greu sa cumparam de la ei sau de la asociatiile de proprietari. Dar Fundatia a reusit sa se alature uneia dintre cele mai importante Asociatii de proprietari de padure  si este posibil sa putem adauga alte 5.300 de hectare. FCC are, totodata, posibilitatea de a cumpara cateva proprietati mari in Carpatii de Est”, se arata intr-un raport al Fundatiei de anul trecut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here