Proiectul ecologic romanesc ar putea duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%

Proiectul ecologic romanesc ar putea duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%

Implementarea proiectului ecologic romanesc gandit de Asociatia Bio Romania ar putea crea o piata ce ar duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%, in conditiile in care, in prezent, productia si consumul de alimente ecologice se situeaza intre 1 si 2%, considera presedintele Asociatiei, Marian Cioceanu.

Astfel, proiectul ecologic romanesc ”si-a luat ca misiune sa constientizeze atat clasa politica, autoritatile, dar si opinia publica, mass-media, de faptul ca nu se mai poate trai oricum, produce oricum, fara a se tine cont de mediul inconjurator”, a spus Marian Cioceanu, citat de Agerpres.
In aceste conditii, este evident ca trebuie sa existe o schimbare de mentalitate la nivelul individului asupra modului in care traim, in care ne raportam la mediul inconjurator, dar si in relatiile interumane, si ”sa ne orientam catre surse de energie regenerabila, catre o agricultura si o alimentatie care afecteaza cat mai putin mediul inconjurator”.
”Discutam despre agricultura ecologica, dar si despre un consum de carne mai redus, intrucat carnea este un aliment extrem de poluant pentru mediul inconjurator”, a adaugat el.
Mai departe, conform aceleiasi surse, Cioceanu a explicat ca, la nivelul fiecarei societati, statul este cel mai mare consumator, prin angajatii sai, prin institutii, iar acestia, impreuna cu familiile lor, ar trebui sa ia parte activ la reciclarea produselor.
El a subliniat ca acest proiect ecologic romanesc nici macar nu este costisitor la nivelul bugetului, iar toate primariile, sectiile de politie, scolile si alte institutii ale statului ar trebui sa monteze panouri de apa calda solara, panouri fotovoltaice de producere a energiei regenerabile. ”Costa cam 3.000 de lei un stalp de iluminat cu panou fotovoltaic garantat 25 de ani. Pentru masinile folosite la ministere exista varianta electrica, hibrid etc., iar pe noi ne intereseaza, pe de o parte, pentru protejarea mediului, pentru ca este fara indoiala o diferenta enorma intre poluarea pe care o face o cultura de grau in sistem ecologic si una conventionala, prin acele ingrasaminte cu care se da, prin acele tratamente cu pesticide”, a precizat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *