Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson

Produse ecologice cerute de piata

Specialistii romani considara ca exista mai multe produse ecologice animaliere cautate pe piata, dintre care mentionam urmatoarele: laptele de oaie si capra, precum si produsele lactate obtinute in exploatatiile si gospodariile din zona montana si submontana; laptele de vaca obtinut in zonele montane, depresionare si submontane; carnea de tineret taurin la ingrasat din rasele locale Baltata Romaneasca, Siemmental;…

Citește mai departe

Proiectul ecologic romanesc ar putea duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%

Implementarea proiectului ecologic romanesc gandit de Asociatia Bio Romania ar putea crea o piata ce ar duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%, in conditiile in care, in prezent, productia si consumul de alimente ecologice se situeaza intre 1 si 2%, considera presedintele Asociatiei, Marian Cioceanu. Astfel, proiectul ecologic romanesc…

Citește mai departe
MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

Asociatia Bio Romania propune un proiect care ar putea duce agricultura ecologica la 15-20%

Implementarea proiectului ecologic romanesc gandit de Asociatia Bio Romania ar putea crea o piata ce ar duce in doi-trei ani agricultura ecologica in Romania la 15 – 20%, in conditiile in care, in prezent, productia si consumul de alimente ecologice se situeaza intre 1 si 2%, considera presedintele Asociatiei, Marian Cioceanu. Astfel, proiectul ecologic romanesc…

Citește mai departe

Mai putina carne consumata, mai putina poluare

Scaderea cu 30% a productiei si consumului de carne ar reduce emisiile de carbon si ar imbunatati sanatatea multor natiuni, informeaza Reuters. Cercetatorii australieni si britanici au folosit diferite modele computerizate pentru a putea prezice viitorul planetei noastre. Cresterea captarii carbonului si scaderea consumului de combustibil fosil nu va fi indeajuns pentru atingerea nivelului dorit…

Citește mai departe

Febra aftoasa

Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor paricopitate, suinelor, apare si la elefanti, sobolani si arici. Cabalinele sau omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Tipuri de virus: ICD-10 B08.8, ICD-9 078.4, DiseasesDB 31707, MeSH D005536 Etiologie Agentul etiologic al bolii este un virus, lucru atestat pentru prima oara…

Citește mai departe

Hamburgerii incalzesc planeta

Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in Statele Unite, informeaza AFP. O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua…

Citește mai departe