Ajutam planeta daca ne facem vegetarieni!

Daca ar exista mai multe persoane vegetariene, mediul inconjurator ar fi mai protejat, iar consumul de combustibili fosili ar fi mai mic, se arata intr-un studiu realizat de Natiunile Unite.vegetarieni

Raportul arata ca productia alimentara si consumul de combustibili fosili produc poluare, gaze cu efect de sera, boli si distrugerea padurilor.

“Productia agricola consuma 70% din totalul de apa potabila utilizata, 38% din suprafetele de teren folosite si produce 14% din totalul de emisii de gaze cu efect de sera”, a declarat Achim Steiner, directorul U.N. Environment Programme.

Conform Reuters, in raport se mai arata ca oamenii ar putea ajuta in lupta cu schimbarile de mediu daca ar reduce consumul de carne si ar diminua consumul de combustibili fosili atunci cand pleaca in calatorii sau se incalzesc.

“Produsele din carne joaca un rol important pentru reducerea poluarii, intrucat jumatate din recoltele din lume se consuma pe hrana animalelor. O reducere substantiala a impactului oamenilor asupra mediului ar avea loc numai daca dieta oamenilor s-ar schimba”, se arata in lucrare.

Aceasta reforma este o treaba titanica, insa una esentiala pentru viitorul nostru si pentru calitatea vietii. O crestere a bunastarii in tarile in curs de dezvoltare ar insemna mai multe stricaciuni, pentru ca va creste si consumul de carne.

“In China, consumul de carne a crescut cu 42% in opt ani”, a aratat Sangwon Suh, de la University of California.

De asemenea, oamenii ar trebui sa isi indrepte privirile si spre imbunatatirea utilizarii unor materiale precum plasticul, fierul, otelul si aluminiul.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente