China nu isi poate reduce emisiile poluante

China a anuntat, pe 3 iunie, ca nu este “foarte optimista” in ceea ce priveste capacitatea ei de a-si reduce emisiile de gaze cu efect de sera, cele mai mari de pe intreaga planeta, care contribuie decisiv la incalzirea globala.Emisii poluante

Emisiile de dioxid de sulf s-au majorat, in primul trimestru al acestui an, cu o rata anuala de 1,2%, aceasta fiind prima crestere de dupa 2007, a precizat viceministul Protectiei Mediului, Zhang Lijun, in cadrul unei conferinte de presa.

“Aceasta situatie da alarma pentru eforturile noastre de reducere (a emisiilor) si arata ca perspectivele nu sunt foarte optimiste”, a marturisit viceministrul, citat de AFP.

El a acuzat o seceta severa in sud-vestul tarii, o crestere a deseurilor industriale, dar si “neglijenta” autoritatilor locale si a intreprinderilor.

Beijingul si-a asumat angajamentul de a-si reduce intensitatea carbonica (emisiile poluante pe unitate de PIB) cu 40-45% pana in 2020 fata de nivelul din 2005. De aceea, gigantul asiatic estimeaza ca, in 2010, va cheltui 83 de miliarde de yuani (12 miliarde de euro) in acest scop.

Expertiia au tinut sa precizeze ca, chiar si in cazul in care China si-ar fi respectat obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera care contribuie la incalzirea planetei, volumul acestora ar fi continuat sa creasca, pe fondul cresterii rapide a statului asiatic.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente