Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in Statele Unite, informeaza AFP.
O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua zile pe saptamana.
Producerea carnii de vita este un proces extrem de ineficient, iar vacile elibereaza foarte mult metan in atmosfera, a declarat Nathan Pelletier de la Universitatea Dalhousie din Canada. Desi carnea de vita reprezinta doar 30% din totalul carnii consumate in tarile dezvoltate, fermele de bovine produc 78% din totalul acestor emisii de gaze nocive, a declarat Pelletier, duminica, in cadrul conferintei American Association for the Advancement of Science.
Ugly O alta problema este aceea ca oamenii consuma mai multa carne decat au nevoie. Daca in tarile dezvoltate consumul de carne ar scadea de la nivelul actual de 90 de kilograme pe an, la nivelul recomandat de 53 de kilograme pe an, atunci emisiile nocive ar scadea cu 44%.
Industria alimentara reprezinta al treilea producator de gaze cu efect de sera, in Statele Unite, dupa industria automobilelor si cea a utilitatilor. In Europa, unde oamenii conduc mai putin si au locuinte mai mici, impactul industriei alimentare este si mai pronuntat.
Sursa: Mediafax