Scaderea cu 30% a productiei si consumului de carne ar reduce emisiile de carbon si ar imbunatati sanatatea multor natiuni, informeaza Reuters.
Cercetatorii australieni si britanici au folosit diferite modele computerizate pentru a putea prezice viitorul planetei noastre. Cresterea captarii carbonului si scaderea consumului de combustibil fosil nu va fi indeajuns pentru atingerea nivelului dorit de emisii.
Insa daca toate aceste lucruri vor fi luate in considerare si daca va avea loc o reducere de 30% a productiei de carne in majoritatea tarilor, atunci am putea vorbi de „beneficii substantiale asupra sanatatii natiunilor” si de scaderea emisiilor de carbon.
Un consum de carne mai mic cu 30% ar reduce numarul deceselor premature din cauza bolilor de inima cu pana la 17%, echivalentul a 18.000 de decese pe an.
Conform United Nations Food si Agricultural Organization, 18% din gazele cu efect de sera emise provin din productia de carne, iar cererea de carne este in continua crestere, in special in tarile cu economia in crestere.
Studiul a fost publicat in revista de specialitate The Lancet si face parte dintr-o serie de studii privind schimbarile climatice si sanatatea populatiei de care se va tine cont la summitul din Copenhaga, care va avea loc in decembrie.
Un alt impact pozitiv asupra mediului inconjurator il poate avea cresterea numarului de persoane care utilizeaza bicicleta in locul masinii sau care sa mearga pe jos.
Sursa: Intact News