Sa ne amintim ca un mic gest, atunci cand este facut de milioane de oameni, are un enorm impact asupra mediului inconjurator.

In fiecare zi, consumarea energiei necesare vietii noastre cotidiene : iluminare, menaj, curatenie, etc…are grave consecinte asupra mediului inconjurator. Totusi, cu putine eforturi s-ar reduce consumul energiei zilnice si cu aceasta ocazie ar scadea si facturile.

Niste bune reflexe, ne-ar putea conduce la :

Preferarea becurilor de mic consum, iluminarea ramanand aceeasi si totusi ele consumand de 5 ori mai putin decat un bec normal si durand de 7 ori mai mult.

Consumarea produselor de sezon : stiati ca un fruct importat din strainatate consuma de 20 ori mai mult petrol decat acelasi fruct produs si vandut local, deci in sezon?

Atentie la masini : in 10 ani emisia de CO2 rezultata din transporturi a crescut cu peste 20 %. Aici ne-am putea gandi la achizitionarea unei masini pe gaz.. De asemenea, am putea alege varianta de a alterna zilele cand ne ducem la serviciu si am putea sa-i luam si pe colegii nostri cu zilele cand ne pot duce ei …am putea astfel reduce din emisia de CO2 rezultata din prezenta in trafic a mai multe masini…sau am putea prefera transportul in comun.

In ceea ce priveste menajul …ganditi bio…exista produse care curata fara a avea in compozitie fosfati.

Si lista de bune reflexe nu se opreste aici : trierea sticlei, plasticului si cartonului pentru reciclare, incetarea aruncarii ambalajelor pe jos, preferarea produselor cu ambalaj reciclabil, etc…

Sursa : http://www.italiq-expos.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here