Se deschide oficial sezonul biciclistic la Parcul Natural Lunca Muresului

0
104
http://www.vestic.ro/
http://www.vestic.ro/

Amatorii de mers cu bi­cicleta mai au de asteptat o zi pana la deschiderea oficiala a sezonului de biciclism. Este vorba de editia a doua a acestui eveniment care se doreste a deveni traditional. „Evenimentul multianual initiat cu acest prilej, se doreste a fi o sarbatoare dedicata bicicletei si mersului pe bicicleta, dar si o sarbatorire a primaverii, o intalnire a adultilor si co­pi­ilor care iubesc bicicleta, na­tura, padurea si soarele.

Totodata, se doreste a fi pri­mul prilej de a pedala im­preuna, bucurandu-ne de primele semne de vre­me buna. Chiar daca prima edi­tie a fost un test care a luat pulsul publicului, ea a fost un real succes, in ciuda vremii aparent nefavorabile”, spun organizatorii evenimentului, in speta Aso­cia­tia Biciclistilor Amatori din Arad. Si evenimentul din acest an va avea loc intr-un cadru natural, la Parcul Na­tural Lunca Muresului.

„Ne asteptam si in acest an la un numar mare de bi­ciclisti la noi la centrul de vi­zitare Ceala. Speram ca si vremea sa tina cu noi iar pe tot parcursul zilei sa se poa­ta desfasura toate activitatile programate”, spune si Paul Hac, directorul Par­cu­lui Natural Lunca Mure­su­lui.

Probele din prima editie au fost dedicate in intregime incepatorilor. Editia a II-a isi popune altceva. „Ne propunem sa ridicam stacheta, venind atat in intam­pinarea simpatizantilor mer­sului pe bicicleta si a biciclistilor incepatori, cat si a celor pentru care bicicleta re­prezinta o adevarata pa­siune si/sau sport. Prin acest eveniment dorim sa in­formam opinia publica ara­deana, despre activitatile cicliste viitoare, atat din municipiu, dar si din judet, organizate de institutiile ad­ministrative, dar si de alte organizatii si initiatori privati”, mai spun organizatorii. In cadrul evenimentului din 12 aprilie in program vor exista: Prezentare trasee cicloturistice in Parcul Na­tural Lunca Muresului, Plim­bari cu cai prin padure, Momente artistice – Pa­la­tul Copiilor Arad, Pro­mo­varea bicicletei ca mijloc de transport urban, complementar transportului in co­mun, Sexy Cycle – Parada fru­musete pe biciclete sau Politia Rutiera – Reguli de circulatie rutiera pentru bi­ciclisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here