Siturile Natura 2000, prezentate ca la carte

0
99
Siturile Natura 2000, prezentate ca la carte
Siturile Natura 2000, prezentate ca la carte

Pornind de la constatarea ca prea putini romani stiu ca au in jurul lor Situri Natura 2000, adica arealuri protejate pentru habitatele, fauna ori speciile de animale pe care le adapostesc, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila a realizat in cadrul „InfoNatura 2000 – Campanie Nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania” prima baza de date completa cu cele 530 de situri din tara. Din acestea, 30 se regasesc in Bihor.

Astfel, oricine poate consulta la adresa de internet http://dev.adworks.ro/natura felurite informatii despre situri: acoperire geografica, specii, localitati aflate pe suprafata siturilor, particularitati socio-economice si activitati economice derulate pe teritoriul lor, dar si fotografii impresionante din aceste zone.

Pe langa baza de date online, Centrul a editat, in conditii grafice deosebite, un catalog si un album al siturilor, distribuite tuturor institutiilor si ONG-urilor cu preocupari in protectia mediului. Campania nationala s-a derulat in cadrul unui proiect cofinantat cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here