Solar Decathlon Europe 2014. EFdeN, proiectul locuintei solare ajunge la Versailles

solar

Solar Decathlon Europe 2014. EFdeN, proiectul locuintei solare ajunge la Versailles

Dupa un an si jumatate de proiectare si doua luni de constructie, EFdeN se afla la doar trei saptamani pana la startul competitiei din Versailles. Dar pentru a putea ajunge in Franta, echipa are nevoie de ajutor!

In cifre, EFdeN arata asa: 70 de studenti voluntari care au muncit pana acum 80.000 de ore pentru a transforma in realitate casa viitorului. Prototipul de locuinta solara a prins deja forma in parcarea Baneasa Shopping City, dar pentru a-si indeplini misiunea de reprezentant al Romaniei la Solar Decathlon Europe 2014, el trebuie sa ajunga la Versailles. Acolo va fi expus alaturi de alte 19 prototipuri de case solare, originare din 16 tari si va concura cu unele dintre cele mai puternice nume de pe mapamond. Statele Unite ale Americii, Elvetia, Japonia, Spania, Germania sau Italia sunt doar unii dintre participantii in acest concurs, EFdeN fiind singura echipa din Europa de Est calificata in finala.


Daca acest proiect a pornit de la un simplu concept, fara niciun fel de finantare, iar acum peste 80 de companii de renume din Romania sprijina initiativa EFdeN, in acest moment echipa se vede in fata unei ultimi provocari: sustinerea EFdeNistilor pe perioada sederii la Versailles. De ce este atat de important ca intreaga echipa sa ajunga acolo? Pentru ca, in conformitate cu regulile competitiei, prototipul va trebui reasamblat in doar 9 zile, pentru ca vreme de 18 zile trebuie prezentat celor pana la 21.000 de vizitatori/zi ai La Cite du Soleil, dar si pentru ca merita sa ridice impreuna steagul Romaniei pe podiumul francez.

Cum te poti implica in indeplinirea misiunii EFdeN? Intra pe www.crestemidei.ro/EFdeN si doneaza! Nu numai ca vei sprijini inovatia romaneasca, dar vei primi si un cadou original in semn de multumire. Sustine si tu EFdeN la olimpiadele solare alaturi de Cristian Topescu si multi altii!

*** EFdeN este reprezentanta Romaniei la Solar Decathlon Europe, cea mai importanta competitie de arhitectura solara si tehnologii integrate la nivel mondial. La editia din 2014, EFdeN se va prezenta cu o casa solara, eficienta energetic, sustenabila si inteligenta dedicata mediului urban. Aceasta este considerata o inovatie in domeniul eficientei energetice datorita integrarii in prototip a unei sere productive dedicate conceptului de ”urban farming”. Intreg proiectul este posibil datorita muncii voluntare a peste 70 de studenti de la UTCB, UAUIM, UPB si SNSPA, dar si a celor peste 80 de sponsori. Printre acestia se numara Romstal, Saint-Gobain, Schneider Electric, RoGBC, Atipic Design, Baneasa Developments, VFX Umbrella, Colprofil, Energo Brasov, Etem, BGS, Rothoblaas, Kronospan, Feorch, Alusystem, Nemetsechek, LSG Group, Plotareonline.ro, Sudometal, Olin, 360 Design, Bosch, Zumtobel, Sigura, Starbucks, Sika, Arc Electronic, AVIS, BASF, Cros Construct, Doka, Eurolines, PRISPA, Medlife, FabLab, SBI Industry, Sir Safety, Valrom, Dizainar, Mastertent, IMRSS, Zexstar, Porcelanosa, CarTrans, Kraft Paints, Arta Gradinilor, Renania, Pegas, Hennlich, Midac Expert Contabil, Marmur Art, Aerium, Decorio, Ecopor.28 Mai 2014 - Sursa: Romania LiberaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016