Solar Decathlon Europe 2014. EFdeN, proiectul locuintei solare ajunge la Versailles

0
563
solar
Solar Decathlon Europe 2014. EFdeN, proiectul locuintei solare ajunge la Versailles

Dupa un an si jumatate de proiectare si doua luni de constructie, EFdeN se afla la doar trei saptamani pana la startul competitiei din Versailles. Dar pentru a putea ajunge in Franta, echipa are nevoie de ajutor!

In cifre, EFdeN arata asa: 70 de studenti voluntari care au muncit pana acum 80.000 de ore pentru a transforma in realitate casa viitorului. Prototipul de locuinta solara a prins deja forma in parcarea Baneasa Shopping City, dar pentru a-si indeplini misiunea de reprezentant al Romaniei la Solar Decathlon Europe 2014, el trebuie sa ajunga la Versailles. Acolo va fi expus alaturi de alte 19 prototipuri de case solare, originare din 16 tari si va concura cu unele dintre cele mai puternice nume de pe mapamond. Statele Unite ale Americii, Elvetia, Japonia, Spania, Germania sau Italia sunt doar unii dintre participantii in acest concurs, EFdeN fiind singura echipa din Europa de Est calificata in finala.

Daca acest proiect a pornit de la un simplu concept, fara niciun fel de finantare, iar acum peste 80 de companii de renume din Romania sprijina initiativa EFdeN, in acest moment echipa se vede in fata unei ultimi provocari: sustinerea EFdeNistilor pe perioada sederii la Versailles. De ce este atat de important ca intreaga echipa sa ajunga acolo? Pentru ca, in conformitate cu regulile competitiei, prototipul va trebui reasamblat in doar 9 zile, pentru ca vreme de 18 zile trebuie prezentat celor pana la 21.000 de vizitatori/zi ai La Cite du Soleil, dar si pentru ca merita sa ridice impreuna steagul Romaniei pe podiumul francez.

Cum te poti implica in indeplinirea misiunii EFdeN? Intra pe www.crestemidei.ro/EFdeN si doneaza! Nu numai ca vei sprijini inovatia romaneasca, dar vei primi si un cadou original in semn de multumire. Sustine si tu EFdeN la olimpiadele solare alaturi de Cristian Topescu si multi altii!

*** EFdeN este reprezentanta Romaniei la Solar Decathlon Europe, cea mai importanta competitie de arhitectura solara si tehnologii integrate la nivel mondial. La editia din 2014, EFdeN se va prezenta cu o casa solara, eficienta energetic, sustenabila si inteligenta dedicata mediului urban. Aceasta este considerata o inovatie in domeniul eficientei energetice datorita integrarii in prototip a unei sere productive dedicate conceptului de ”urban farming”. Intreg proiectul este posibil datorita muncii voluntare a peste 70 de studenti de la UTCB, UAUIM, UPB si SNSPA, dar si a celor peste 80 de sponsori. Printre acestia se numara Romstal, Saint-Gobain, Schneider Electric, RoGBC, Atipic Design, Baneasa Developments, VFX Umbrella, Colprofil, Energo Brasov, Etem, BGS, Rothoblaas, Kronospan, Feorch, Alusystem, Nemetsechek, LSG Group, Plotareonline.ro, Sudometal, Olin, 360 Design, Bosch, Zumtobel, Sigura, Starbucks, Sika, Arc Electronic, AVIS, BASF, Cros Construct, Doka, Eurolines, PRISPA, Medlife, FabLab, SBI Industry, Sir Safety, Valrom, Dizainar, Mastertent, IMRSS, Zexstar, Porcelanosa, CarTrans, Kraft Paints, Arta Gradinilor, Renania, Pegas, Hennlich, Midac Expert Contabil, Marmur Art, Aerium, Decorio, Ecopor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.