Un studiu realizat de serviciile geologice americane arata ca toti pestii de apa dulce testati in Statele Unite contin mercur, o substanta neurotoxica puternica.
peste

„Oamenii de stiinta au detectat o contaminare cu mercur in fiecare dintre pestii testati in 291 de rauri si lacuri din tara”, se arata in studiul US Geological Survey.
Un sfert dintre acesti pesti prezinta un nivel de mercur care il depaseste pe cel autorizat pentru consumul uman, stabilit de Agentia americana pentru protectia mediului.

Doua treimi dintre pesti contin prea mult mercur si pentru un consum fara pericolele de catre alte mamifere, avertizeaza oamenii de stiinta.
„Studiul arata cata poluare cu mercur s-a raspandit in atmosfera si in cursurile de apa, dar si in randul pestilor de apa dulce”, a declarat secretarul de interne Ken Salazar.

„Stiinta ne transmite un mesaj clar, ca tara noastra trebuie sa combata poluarea, sa refaca apele si sa apere sanatatea populatiei”, a adaugat el.
Poluarea cursurilor de apa cu mercur se face in special prin poluare atmosferica si ploi, dar si de catre industria miniera de carbune si de aur.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here