Saptamana Mondiala a Apei la final

Saptamana Mondiala a Apei (16-22 august) a adus cateva informatii intresante si descoperiri importante in atentia lumii.eveniment WWW  S-a analizat adevaratul consum de apa al tarilor dezvoltate, s-au identificat principalele preocupari legate de India si toti cei ce depind de produsele fabricate acolo, s-au aflat mai multe despre folosirea apei in productia berii, s-a urmarit instalarea primei centrale hidrocinetice la scara comerciala din SUA si multe altele. Acestea sunt cateva dintre principalele subiecte dezbatute la Conferinta din Suedia.

De la Stockholm, unde s-a tinut Conferinta Mondiala, mesajul referitor la incalzirea globala a fost clar. Apa este un factor major in schimbarea climatica. Africa este deja afectata si va deveni un factor perturbator pentru intreaga lume, daca schimbarile climatice se vor indrepta in aceeasi directie.

Apa si schimbarile climatice au fost subiectul sesiunii plenare a Conferintei, iar conducatorii discutiilor au subliniat faptul ca dezbaterile din Copenhaga din decembrie referitor la schimbarile climatice trebuie sa aiba in vedere si apa, ca subiect principal.

Nu suntem constieti de cata apa consumam atunci cand mancam un caston de orez, cand bem o ceasca de cafea sau cand bem bere. Acest lucru este cauzat de faptul ca facem parte din economia globala acum cand produsele de zi cu zi provin din toate colturile lumii si nu ne gandim nici macar o clipa la apa consumata pentru producerea lor.

O concluzie-cheie a conferintei din Suedia a fost aceea ca managementul apei este o chestiune de grija si oportunitate. Exista multe probleme politice si economice care intra in joc, iar constientizarea lor reprezinta primul pas.

In orice caz, avem nevoie de o planeta care ne ofera destula apa pentru a fi fericiti si sanatosi. Se spera ca se vor putea formula preocuparile azi, pentru a se trai bine maine.

Pentru mai multe informatii, vizitati: http://www.worldwaterweek.org/

Sursa: http://ecoworldly.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *