Un centru de cercetare al ursuletilor panda cauta voluntari pentru a invata un animal limba chineza.urs Panda invata chineza

Un panda gigant va primi un profesor de limbi straine pentru a invata chineza, atunci cand se va intoarce „acasa”, din SUA.

Mei Lan, o femela de trei ani de la Zoo Atlanta, va fi dusa in China, impreuna cu Tai Shan, un mascul in varsta de patru ani, de la National Zoo, din Washington DC.

Huang Xiangmin, directorul Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, a declarat ca au creat si un website pentru a recruta voluntari care sa o invete pe Mei Lan sa inteleaga instructiunile in chineza.

„Voluntarul trebuie sa vorbeasca fluent si in engleza, pentru ca Mei Lan va avea nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca cu noua limba”, a declarat Xiangmin pentru Sichuan News Network.

Centrul de cercetare a postat pe site si mai multe fotografii ale unor masculi panda, pentru ca oamenii sa voteze cel mai bun candidat la postul de iubitul lui Mei Lan, care a ajuns la varsta de imprechere.

Mei Lan si Tai Shan s-au nascut din parinti panda care au fost imprumutati de catre SUA de la China. Ei vor fi trimisi prin FedEx, cu un avion special denumit Panda Express. Isi vor petrece zborul de 14 ore in custi de plexiglas, alaturi de ingrijitorii lor.

In China mai exista doar 1.600 de panda, mai ales in provinciile sichuan, Shaanxi si Gansu. Alti 290 se afla in gradini zoologice din intreaga lume.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here