Unde pot colecta selectiv echipamentele electrice uzate in Iasi?

0
50
Unde pot colecta selectiv echipamentele electrice uzate in IASI?
Unde pot colecta selectiv echipamentele electrice uzate in IASI?

Prin campania denumita „Impreuna Pentru Un Mediu Curat!”, organizatorii au dorit sa reaminteasca tuturor locuitorilor din zona Iasiului faptul ca deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea umana si pentru mediul inconjurator daca nu sunt colectate si reciclate corect. Conform legislatiei in vigoare, colectarea separata si predarea responsabila a deseurilor de echipamente electrice si electronice sunt obligatii pe care inclusiv populatia trebuie sa le respecte.

Prin intermediul campaniei „Impreuna Pentru Un Mediu Curat!”, deseurile de echipamente electrice si electronice au fost preluate direct de la proprietari in cazul in care acestea erau prea mari si grele, iar punctele special destinate colectarii acestor deseuri au fost deschise pe perioada proiectului pentru ca populatia sa se poata debarasa corect de respectivele DEEE.

Punctele de colectare pentru deseurile de echipamente electrice si electronice raman deschise si in urmatoarea perioada, astfel:

  • Luni: Punctul „Parcare 24 ore” – Str. Alba, nr. 1, programul de functionare fiind intre orele 10.00 si 18.00;
  • Marti: Punctul „Han Tatar”- esplanada Oancea – Str. Han Tatar – Tatarasi, programul de functionare fiind intre orele 10.00 si 18.00;
  • Miercuri: Punctul „Podul de Piatra”- Str. Nicolae Iorga (langa vulcanizare), programul de functionare fiind intre orele 10.00 si 18.00;
  • Joi: Punctul „Piata Pacurari”- Str. Cazarmilor, nr. 11, avand programul de functionare intre orele 10.00 si 18.00;
  • Vineri: Punctul „Piata Sudului” (CUG) – Str. Razoarelor, nr. 9, programul de functionare fiind intre orele 10.00 – 18.00.

Pentru orice DEEE predat de fiecare locuitor in parte de minim 10 kg, organizatorii au oferit un produs ecologic de curatenie. In total, au fost colectate aproximativ 2 tone echipamente vechi si uzate. Toate aceste echipamente vechi sau defecte vor urma cursul firesc al reciclarii, prin sistemul ECOTIC.

Numai impreuna putem sa ne oferim noua precum si generatiilor viitoare UN MEDIU CURAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here