Upcycling in constructii

« Principala concluzie trasa dupa Ecobuild – 2013, cu care au fost solidari cei mai experimentati specialisti: piata infrastructurii ecologice este in crestere, ceea ce nu poate sa nu ne bucure. In centrul atentiei – utilizarea sporita a materialelor de constructie ecologice.  »

Va oferim Top 5 optiuni de constructii verzi, folosind creativitatea fara limite si in acelasi timp manifestand o grija pentru natura. Exemple reprezentative sunt o ilustrare grafica a modului in care deseurile pot deveni resurse. De exemplu, resurse pentru a construi o locuinta!

1 . Case din sticle au incetat sa mai fie ceva extraordinar. Exista case din sticle in Rusia, de exemplu, in Samara si Ufa. Dar locuitorii din Thailanda au mers chiar mai departe: ei au construit din sticle de bere un templu budist. Nimeni nu stie cine s-a priceput  sa utilizeze acest material netraditional pentru constructia lacasului sfant, dar ideea a fost pusa in aplicare rapid si s-a dovedit a fi una de succes. Mai multe mii de sticle cu capace au fost folosite in constructia templului, zidurile exterioare au fost montate din sticle maro si verzi, pentru a da aspectul original  templului, iar capacele au fost folosite pentru a forma un mozaic neobisnuit in interiorul cladirii. Probabil ca in asa mod calugarii au dovedit ca chiar si gunoiul poate fi folosit pentru a crea lucruri frumoase si confortabile.

Upcycling* in constructii

Upcycling* in constructii

2 . Casa din bani este, probabil, investitia cea mai originala. Artistul sarac de la Dublin a folosit pentru finisaj bancnotele vechi, debitate de la banca din cauza uzurii lor. El a facut surcele din bani pe care apoi a compactat, transformand masa obtinuta  intr-un fel de Papier maché.  Cu acest material el a finisat peretii din apartament pe care l-a amenajat intr-un birou abandonat de un cartier de la Dublin. Frank Buckley, anume asa se numeste originalul, vede o mare semnificatie filozofica in astfel de investitii. Apartamentul a iesit confortabil si cald, in el artistul se simte un miliardar adevarat.


Upcycling* in constructii

Upcycling* in constructii

3 . O casa din anvelope si alte resturi a construit in Montana renumitul arhitect american Michael Reynolds, cunoscut ca celebrul luptator cu gunoi. Materialul de baza pentru constructie au devenit anvelopele vechi, dar in santier el a folosit de toate: cutii de bere, sticle, cutii simple. Totul in aceasta casa este ecologic. Pe acoperis sunt montate panouri solare, apa de ploaie este colectata si folosita  pentru nevoile casei, iar becurile folosite sunt doar eficiente energetic.

Upcycling* in constructii

Upcycling* in constructii

4 . Primul a construit casa din Lego jurnalistul britanic James May. Pentru a realiza aceasta casa uimitoare el a folosit 816 milioane de piese Lego si o suma mare de bani, se vede ca o dragoste pentru jocuri cu Lego, nerealizata in copilarie, l-a impins la acest experiment neobisnuit. Cel mai probabil, casa nu este potrivita pentru viata, dar a adus o mare placere creatorului sau in timpul procesului de constructie.

Upcycling* in constructii

Upcycling* in constructii

5 . In partea de est a Londrei oamenii folosesc containere de transport maritim si le transforma in spatii de locuit. Compania de constructii Gestionarea spatiului urban a echipat mai mult de 15 de astfel de case.

*Daca reciclarea insemna reutilizarea materialelor in cadrul altui proces de productie, termenul actual upcycling se refera la procesul de conversie a materialelor uzate sau a ¬produselor nefolositoare in materiale noi, componente pentru produse noi si chiar produse de calitate superioara, mediul inconjurator fiind astfel protejat mai bine, totul datorandu-se ¬inovatiei si creativitatii (trad).18 Mai 2014 - Sursa: Ecology.mdArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016