Kofi Annan, fostul secretar general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), a mobilizat aproximativ 60 de artisti, care s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecute pentru a lansa o „petitie muzicala mondiala” impotriva schimbarilor climatice.Scorpions

Numeroase personalitati, printre care Yannick Noah, grupul Scorpions, Marion Cotillard sau Duran Duran, lanseaza un apel pentru ca un nou acord de „justitie climatica” sa fie adoptat la summit-ul international pentru clima ce va avea loc la Copenhaga, incepand cu 7 decembrie 2009. Kofi Annan a fost cel care a avut initiativa acestei „petitii muzicale mondiale”.

„Noi putem si trebuie sa ne facem auzita vocea „, a declarat fostul secretar general al ONU cu ocazia lansarii acestei campanii, la Universitatea Descartes din Paris. Melodia poate fi ascultata in deplina legalitate pe www.timeforclimatejustice.org, iar fiecare accesare devine o semnatura in favoarea unui acord international just si ambitios in ceea ce priveste clima.

„Incalzirea globala reprezinta cea mai mare amenintare la adresa umanitatii” a spus Kofi Annan, inainte de a sublinia ca „tarile sarace si cele in curs de dezvoltare sunt cel mai grav afectate de fenomenul schimbarilor climatice”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here