Ziua internationala fara carne, 20 martie

Ziua internațională fără carne, 20 martie
Ziua internationala fara carne,  20 martie
Ziua internationala fara carne, 20 martie

Ziua internationala fara carne sau Ziua fara carne este aniversata in 2015 pe 20 martie, pentru a sublinia beneficiile unei astfel de alimentatii pentru sanatatea omului, pentru animale si pentru mediu.

Este o zi pe care multi consumatori, iubitori ai naturii, ecologisti si activisti pentru drepturile animalelor din intreaga lume promoveaza o nutritie fara carne, iar actiunile desfasurate urmaresc sa-i ajute si sa-i indrume pe cei dispusi sa treaca la o dieta bazata de fructe, legume, cereale si leguminoase. Ziua fara carne este o campanie internationala si pentru promovarea non-violentei fata de animale.Lansata in 1985 de Farm Animal Rights Movement — FARM (Miscarea pentru drepturile animalelor de ferma), din respect pentru animale, pentru conservarea planetei si imbunatatirea sanatatii populatiei a fost celebrata la inceput doar pe continentul american, fiind sustinuta si de nume celebre precum Dirk Benedict, James Cromwell, Doris Day, Jennie Garth, Chrissie Hynde, Joaquin Phoenix, Ally Sheedy etc. A castigat repede teren si pe alte continente, devenind cea mai mare campanie de educare si informare a populatiei asupra produselor alimentare, marcata in prezent in peste 50 de tari.In Europa, este puternic sustinuta de Franta, prin numeroase campanii care militeaza pentru o dieta fara produse de origine animala. Populatia poate afla in aceasta zi mai multe despre stilul de viata fara carne si motivele pentru care ar putea fi facuta aceasta alegere prin actiunile organizate prin brosurile si pliantele distribuite cu acest prilej.Incurajarea vegetarianismului, prin actiunile organizate, ajuta oamenii sa descopere, cu usurinta, un alt stil de viata, ce poate avea efecte benefice la nivel planetar. Marcarea acestei zile are un caracter laic, fiind motivata printre altele si de compasiunea pentru animale. Conferintele, actiunile de strada, mesele publice, cursurile de gatit, degustarea de produse alimentare vegetariene, distribuirea de pliante, organizate pentru a descoperi aceasta metoda de hranire, fac parte din campaniile pentru a salva multe animale de la sacrificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *