„Actionati!”

0
520

Cresterea economica din statele in curs de dez-voltare din Europa de Est, Asia si Ame-rica de Sud a accele-rat in-calzirea globala peste estimarile rea-lizate de experti, in urma cu un de-ceniu.

Avertizarea vine din partea unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de generatoare si alte echipamente pentru energie electrica temporara, Aggre-ko. A-ver-tismentul, formulat de unul dintre executivii compa-ni-ei Rupert Soames, a socat mai ales or-ga-ni-za–tiile mondiale ecolo-giste. „Amenintarea incal-zi-rii glo-bale este mult mai mare decat se credea. Con-sumul mondial de energie electrica estimat pentru 2015 este pur si sim-plu gresit”, arata Soames, in-tr-un comunicat al companiei.

STUDIU. Soames citea-za si un studiu realizat de Ox-ford Economics, „sectiu-nea” co-merciala a Universita-tii Ox-ford. „Ce se intampla acum cu e-co-nomiile in curs de dez-vol-tare intrecere orice as-tep-tare si orice predictie. Lu-cru–rile merg mult mai bine in multe din-tre dintre tarile in curs de dez-voltare si acest lu-cru va in-fluenta semnificativ con-su-mul de energie electrica. Cu cat oamenii castiga mai bine, cu atat vor cumpara mai mul-te telefoane mobile, televizoa-re sau frigidere, pentru ca si le vor permite. Cine sun-tem noi, cei din tarile dezvol-tate, sa le spunem celor care abia acum dau de bani sa nu cumpere astfel de pro-du-se, pentru ca trebuie sa pro-te-jeze Pa-mantul pe care l-am distrus noi?”, se intreaba Soa-mes.

SOMATIE. Reprezentantul Aggreko „someaza” guvernele tarilor bogate sa reduca drastic emisiile de gaze cu efect de sera, pentru ca altfel „viata pe aceasta planeta va fi foarte grea”.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.