„Scapa de ambalaje”, din septembrie

  0
  1072

  OLT. Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania (AIPROM) va incepe luna aceasta campania „SCAPA de ambalaje”, in care producatorii si importatorii produselor de protectia plantelor, dar si utilizatorii vor putea preda comerciantilor deseurile pe care nu le mai folosesc, acestia avand obligatia sa le dea spre a fi incinerate sau valorificate in conditiile legii.
  deseuri ambalaje
  SCAPA va prelua gratuit deseurile provenite de la ambalajele de plastic, metal si hartie, de la punctele de colectare si de la fermele care le detin in cantitati importante, atat pe perioada campaniilor de colectare, cat si pe parcursul intregului an.

  „AIPROM va selecta in perioada urmatoare un numar important de depozite sau fitofarmacii care poseda sau intentioneaza sa intre in posesia unei autorizatii de colectare a deseurilor de ambalaje de PPP si care doresc sa faca parte din SCAPA”, se arata pe site-ul AIPROM. Acestea vor fi dispuse astfel incat distantele de parcurs pentru fermierii care doresc sa predea ambalajele sa fie cat mai mici. Preluarea ambalajelor se va face in urma unui control efectuat la centrul de colectare de un reprezentant al asociatiei. Ambalajele care vor fi preluate trebuie sa fie clatite corespunzator (de trei ori) si sa fie produse de companiile membre AIPROM, care sustin financiar sistemul SCAPA.

  Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM-SCAPA preia gratuit de la utilizatori numai ambalajele de plastic si metale care sunt triplu clatite, au capacele separate si provin de la produsele companiilor participante la sistem. Ambalajele de hartie, saci sau cutii trebuie curatate si compactate.

  Pentru campania de colectare septembrie-noiembrie 2008 a fost stabilit urmatorul program pentru judetul Olt: 30 septembrie – 2 noiembrie – centrul de colectare Aectra Agrochemicals de pe DJ Izbiceni-Corabia; 11 – 13 noiembrie – centrul de colectare Ecoplast Profesional de pe DJ Izbiceni – Corabia

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.